ШПА - Куп: Два преокрета, Севиља шокирала Атлетико!

Фудбалери Севиље неочекивано су победили Атлетико Мадрид 2:1, преокретом на Ванди Метрополитано у првом мечу четвртфинала Купа крала.  Коста се ужелео фудбала, али "продала" га одбрана! Монтела расплакао Јорганџије, преокрет Валенсије! Немања Максимовић није добио прилика да заигра за Слепе мишеве.  Све је и даље отворено после прве две утакмице четвртфинала Купа краља.  

Фудбал 17.01.2018 | 21:20
ШПА - Куп: Два преокрета, Севиља шокирала Атлетико!
У врло отвореном мечу Дијего Коста је констано престио Андалужанима у првом полувремену, да би коначно мрежу затресао у 73. минуту.

"Јорганџије" су помислиле да ће то бити довољно за предност уочи реванша на Рамон Санчес Писхуану, али су потценили госте.

Севиља креће агресивно у последњих 15 минута и то јој у 80. доноси поравнање, аутоголом Моје. Користе моментум и два минута пре краја успевају да нокаутирају грогираног домаћина голом Корее.

У другом мечу дана Валенсија је савладала Алавес 2:1, такође после преокрета на својој Местаљи. Гости су повели преко Собрина у 66. минуту,али Санти Мина режира два гола у последњих 17 минута затријумф "Слепих мишева".

Резултат је у 73. поравнао Гуедеш, а минималну предност уочи реванша у Виторији доноси Родриго, осам минута пре краја меча.

Српски репрезентативац Немања Максимовић, стрелац у прошлом мечу у Купу краља, цео меч је посматрао са клупе за резерве Валенсије. Александар Катаи није био у протоколу код Баска.

Две утакмице, две нуле на полувременима, два преокрета у наставку!

У првим мечевима четвртфинала Купа Краља: Атлетико Мадрид - Севиља 1:2 и Валенсија - Алавес 2:1.

И даље је све отворено, али је јасно ко је у најбољој позицији пред реванш.

Севиља је већи део утакмице на Ванда Метрополитану била инфериорна, чак је и имала срећу да судија у 13. минуту поништи погодак Дијега Косте (због наводног фаула), али је казнила две грешке у одбрани Мадриђана и стигла до повољног резултата.

И ове среде расположен је био Дијего Коста, који је у 73. минуту постигао свој трећи гол у четири утакмице од повратка у Атлетико (уз једну асистенцију), али су Лукас Ернандез и голман Моја неспретним реакцијама у 80. минуту кумовали изједначењу после центаршута Хесуса Наваса, а онда је и Стефан Савић у 88. лоше проценио путању лопте и омогућио Хоакину Кореи да постигне победоносни гол за Севиљу.

Винћенцо Монтела је изгледа успео да пробуди Севиљу! Андалузијски змај је као гост преокренуо и победио мадридски Атлетико са 2:1 у првом мечу осмине финала шпанског Купа краља.

Деловало је да ће све бити добро по Атлетико. Играле су Јорганџије своју игру, били тврди и деловало је да ће један гол да реши победника.

И домаћин је успео први да затресе противничку мрежу, а стрелац је био Дијего Коста у 73. минуту.

А онда, седам минута касније, катастрофа за Атлетико у режији голмана Мигела Моје. Лоше је проценио лет лопте приликом једног центаршута са десне стране и послао лопту у сопствену мрежу. За неверицу.

Прави шок за навијаче Атлетика уследио је два минута пре краја утакмице када је севнула контра гостију, Бен Једер је главом спустио лопту ка Хоакину Кореи а овај као брзи воз побегао чуварима и затресао мрежу.

Истим резултатом, али у корист домаћина, завршен је окршај на Местаљи између Валенсије и Алавеса. И овде је било преокрета, а сва три гола пала су у другом полувремену.

Алавес је повео у 66. минуту поготком Собрина, а домаћин је за девет минута стигао да потпуно окрене ствари у своју корист. Оба пута је асистирао Санти Мина.

Прво је наместио гол Гонзалу Гуедешу у 73. минуту, а затим је у 82. успешно пронашаоРодрига. Ваља напоменути да је у 77. минуту Алавес остао без искљученог Дијегуеза па је Слепим мишевима посао био олакшан.

Фантастичан гол Рубена Собрина у 66. минуту, ударцем са око 30 метара, донео је предност Алавесу на Местаљи, али прошлогодишњи финалиста Купа краља, који се ове сезоне бори за опстанак у Примери, није успео да избегне пораз.

Гуедес је у 73. минуту изједначио уз огромну помоћ голмана Сивере којем је испала лопта после непрецизног центаршута Португалца, а затим је Родриго у 82. искористио лепу асистенцију Сантија Мине. Гости су у тим тренуцима, заправо од 77. минута, били без искљученог Дигеза, који је морао да напусти терен због два жута картона. Знали су то "слепи мишеви" да искористе...

Немања Максимовић није играо у овој утакмици, иако је у претходна два меча Валенсије био стартер, а екипа остварила победе, уз један његов погодак.

Куп краља, четвртфинале:

Атлетико М – Севиља 1:2 (0:0)
Коста 73 – Моја 80аг, Кореа 88

Валенсија – Алавес 2:1 (0:0)
Гуедеш 73, Родриго 82 – Собрино 66

21:00 Еспањол – Барселона

Четвртак:

21:30 Леганес – Реал Мадрид

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар