ŠPA - Kup: Dva preokreta, Sevilja šokirala Atletiko!

Fudbaleri Sevilje neočekivano su pobedili Atletiko Madrid 2:1, preokretom na Vandi Metropolitano u prvom meču četvrtfinala Kupa krala.  Kosta se uželeo fudbala, ali "prodala" ga odbrana! Montela rasplakao Jorgandžije, preokret Valensije! Nemanja Maksimović nije dobio prilika da zaigra za Slepe miševe.  Sve je i dalje otvoreno posle prve dve utakmice četvrtfinala Kupa kralja.  

Fudbal 17.01.2018 | 21:20
ŠPA - Kup: Dva preokreta, Sevilja šokirala Atletiko!
U vrlo otvorenom meču Dijego Kosta je konstano prestio Andalužanima u prvom poluvremenu, da bi konačno mrežu zatresao u 73. minutu.

"Jorgandžije" su pomislile da će to biti dovoljno za prednost uoči revanša na Ramon Sančes Pishuanu, ali su potcenili goste.

Sevilja kreće agresivno u poslednjih 15 minuta i to joj u 80. donosi poravnanje, autogolom Moje. Koriste momentum i dva minuta pre kraja uspevaju da nokautiraju grogiranog domaćina golom Koree.

U drugom meču dana Valensija je savladala Alaves 2:1, takođe posle preokreta na svojoj Mestalji. Gosti su poveli preko Sobrina u 66. minutu,ali Santi Mina režira dva gola u poslednjih 17 minuta zatrijumf "Slepih miševa".

Rezultat je u 73. poravnao Guedeš, a minimalnu prednost uoči revanša u Vitoriji donosi Rodrigo, osam minuta pre kraja meča.

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović, strelac u prošlom meču u Kupu kralja, ceo meč je posmatrao sa klupe za rezerve Valensije. Aleksandar Katai nije bio u protokolu kod Baska.

Dve utakmice, dve nule na poluvremenima, dva preokreta u nastavku!

U prvim mečevima četvrtfinala Kupa Kralja: Atletiko Madrid - Sevilja 1:2 i Valensija - Alaves 2:1.

I dalje je sve otvoreno, ali je jasno ko je u najboljoj poziciji pred revanš.

Sevilja je veći deo utakmice na Vanda Metropolitanu bila inferiorna, čak je i imala sreću da sudija u 13. minutu poništi pogodak Dijega Koste (zbog navodnog faula), ali je kaznila dve greške u odbrani Madriđana i stigla do povoljnog rezultata.

I ove srede raspoložen je bio Dijego Kosta, koji je u 73. minutu postigao svoj treći gol u četiri utakmice od povratka u Atletiko (uz jednu asistenciju), ali su Lukas Ernandez i golman Moja nespretnim reakcijama u 80. minutu kumovali izjednačenju posle centaršuta Hesusa Navasa, a onda je i Stefan Savić u 88. loše procenio putanju lopte i omogućio Hoakinu Korei da postigne pobedonosni gol za Sevilju.

Vinćenco Montela je izgleda uspeo da probudi Sevilju! Andaluzijski zmaj je kao gost preokrenuo i pobedio madridski Atletiko sa 2:1 u prvom meču osmine finala španskog Kupa kralja.

Delovalo je da će sve biti dobro po Atletiko. Igrale su Jorgandžije svoju igru, bili tvrdi i delovalo je da će jedan gol da reši pobednika.

I domaćin je uspeo prvi da zatrese protivničku mrežu, a strelac je bio Dijego Kosta u 73. minutu.

A onda, sedam minuta kasnije, katastrofa za Atletiko u režiji golmana Migela Moje. Loše je procenio let lopte prilikom jednog centaršuta sa desne strane i poslao loptu u sopstvenu mrežu. Za nevericu.

Pravi šok za navijače Atletika usledio je dva minuta pre kraja utakmice kada je sevnula kontra gostiju, Ben Jeder je glavom spustio loptu ka Hoakinu Korei a ovaj kao brzi voz pobegao čuvarima i zatresao mrežu.

Istim rezultatom, ali u korist domaćina, završen je okršaj na Mestalji između Valensije i Alavesa. I ovde je bilo preokreta, a sva tri gola pala su u drugom poluvremenu.

Alaves je poveo u 66. minutu pogotkom Sobrina, a domaćin je za devet minuta stigao da potpuno okrene stvari u svoju korist. Oba puta je asistirao Santi Mina.

Prvo je namestio gol Gonzalu Guedešu u 73. minutu, a zatim je u 82. uspešno pronašaoRodriga. Valja napomenuti da je u 77. minutu Alaves ostao bez isključenog Dijegueza pa je Slepim miševima posao bio olakšan.

Fantastičan gol Rubena Sobrina u 66. minutu, udarcem sa oko 30 metara, doneo je prednost Alavesu na Mestalji, ali prošlogodišnji finalista Kupa kralja, koji se ove sezone bori za opstanak u Primeri, nije uspeo da izbegne poraz.

Guedes je u 73. minutu izjednačio uz ogromnu pomoć golmana Sivere kojem je ispala lopta posle nepreciznog centaršuta Portugalca, a zatim je Rodrigo u 82. iskoristio lepu asistenciju Santija Mine. Gosti su u tim trenucima, zapravo od 77. minuta, bili bez isključenog Digeza, koji je morao da napusti teren zbog dva žuta kartona. Znali su to "slepi miševi" da iskoriste...

Nemanja Maksimović nije igrao u ovoj utakmici, iako je u prethodna dva meča Valensije bio starter, a ekipa ostvarila pobede, uz jedan njegov pogodak.

Kup kralja, četvrtfinale:

Atletiko M – Sevilja 1:2 (0:0)
Kosta 73 – Moja 80ag, Korea 88

Valensija – Alaves 2:1 (0:0)
Guedeš 73, Rodrigo 82 – Sobrino 66

21:00 Espanjol – Barselona

Četvrtak:

21:30 Leganes – Real Madrid

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar