ЕП - Срби лете у Загреб: "Идемо по побједе"!

Најбољи српски рукометаши стигли су у град у којем ће играти другу фазу Европског првенства.

Остали спортови 18.01.2018 | 10:30
ЕП - Срби лете у Загреб: "Идемо по побједе"!
Србија је први пут изборила пласман у другу фазу Европског првенства послије 2012. године у Београду, када је освојила сребро.

Шведска је у уторак направила чудо и побиједила Хрватску, "погуравши" тако "орлове" у Загреб, гдје ће српска селекција одиграти још три утакмице, почев од четвртка.

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић рекао је у сриједу да екипа у другу фазу Европског првенства у Загребу иде да побјеђује и да је заслужено, али и уз срећу, прошла групу.

"Дошли смо до Загреба. Још се нису слегли сви утисци. Идемо да побјеђујемо. Заслужено смо дошли до друге фазе. Дали смо све од себе, а погледала нас је и срећа. Вјероватно је разлог и максимално давање. Сада смо неоптерећени, али жељни да направимо нешто добро", рекао је Цветковић за сајт Рукометног савеза Србије.

Рукометаши Србије су јуче у Сплиту побиједили Исланд са 29:26, али им је пролаз у другу фазу омогућила репрезентација Шведске, која је побиједила Хрватску са 35:31.

Селекција Србије ће заједно с осталим учесницима друге фазе око 15 часова чартер летом отпутовати из Сплита за Загреб.

Први меч "орлови" ће одиграти у четрвтак од 18.15 часова против Норвешке.

"Свјесни смо против кога играмо. Знамо да нас чекају свјетски вицешампиони. Свјесни смо њихове снаге, али тражићемо могућност да направимо корак више у односу на све ово. Пробаћемо да нађемо начин да побиједимо и те ривале", навео је српски селектор.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар