EP - Srbi lete u Zagreb: "Idemo po pobjede"!

Najbolji srpski rukometaši stigli su u grad u kojem će igrati drugu fazu Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 18.01.2018 | 10:30
EP - Srbi lete u Zagreb: "Idemo po pobjede"!
Srbija je prvi put izborila plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva poslije 2012. godine u Beogradu, kada je osvojila srebro.

Švedska je u utorak napravila čudo i pobijedila Hrvatsku, "poguravši" tako "orlove" u Zagreb, gdje će srpska selekcija odigrati još tri utakmice, počev od četvrtka.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je u srijedu da ekipa u drugu fazu Evropskog prvenstva u Zagrebu ide da pobjeđuje i da je zasluženo, ali i uz sreću, prošla grupu.

"Došli smo do Zagreba. Još se nisu slegli svi utisci. Idemo da pobjeđujemo. Zasluženo smo došli do druge faze. Dali smo sve od sebe, a pogledala nas je i sreća. Vjerovatno je razlog i maksimalno davanje. Sada smo neopterećeni, ali željni da napravimo nešto dobro", rekao je Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometaši Srbije su juče u Splitu pobijedili Island sa 29:26, ali im je prolaz u drugu fazu omogućila reprezentacija Švedske, koja je pobijedila Hrvatsku sa 35:31.

Selekcija Srbije će zajedno s ostalim učesnicima druge faze oko 15 časova čarter letom otputovati iz Splita za Zagreb.

Prvi meč "orlovi" će odigrati u četrvtak od 18.15 časova protiv Norveške.

"Svjesni smo protiv koga igramo. Znamo da nas čekaju svjetski vicešampioni. Svjesni smo njihove snage, ali tražićemo mogućnost da napravimo korak više u odnosu na sve ovo. Probaćemo da nađemo način da pobijedimo i te rivale", naveo je srpski selektor.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar