ЕЛ - Звезда у Тел Авиву: Низ је ту, али није Перо Антић!

Поново ослабљени црвено-бели данас су стигли у главни град Израела, на меч против екипе коју су победили у последња четири утакмице.

Кошарка 17.01.2018 | 23:45
ЕЛ - Звезда у Тел Авиву: Низ је ту, али није Перо Антић!
Макаби (9-9) - Црвена звезда мтс (7-11), четвртак у 20.05 часова!

Мање од 24 часа после утакмице против Химкија, српски представник у Евролиги наставља лет кроз веома напоран месец и одлази у Тел Авив, на утакмицу против Макабија.

Сутрашњег ривала, једног од највећих европских клубова, Звезда је победила у последње четири међусобне утакмице и тај низ је и даље активан. Ипак, све о чему је Душан Алимпијевић говорио после Химкија, као и чињеница да се на црвено-белима види очигледна потрошња енергије, учинила је да у српском шампиону нису хтели да се превише размећу великим речима пре тешког гостовања.

Уосталом, осим умора и податка да су у последњих 10 дана одиграли пет мечева, значајно отежавајући фактор за Звезду је и најављено одсуство Пера Антића, кога је повреда спречила да игра против Ефеса и прилично му лимитирала минутажу и допринос у мечевима против Цедевите (недеља) и Химкија (уторак).

У досадашњим утакмицама Евролиге, Антићево одсуство по правилу је значило и пораз Звезде. Да ли ће меч у Тел Авиву бити изузетак од тог "правила"?

"Није Перо једини који има ситну повреду, има их више. Пера је одиграо на неки наш договор да покуша, али та његова повреда захтева и терапије, али и паузу. Тако да ћемо то санирати после ове утакмице и он неће путовати у Израел. Једноставно, те повреде играча видите и сами, јер неке ствари које се дешавају су потпуно атипичне за ову екипу", рекао је Алимпијевић после Химкија.

Дан уочи утакмице против Макабија, његова порука је да ће знати комплетан састав на дан меча.

"Идемо на Макаби без тренинга и без Пере Антића, са још неколико ситних повреда играча о чијем учешћу на мечу ћемо одлучити н асам дан утакмице. То не значи да тамо идемо без жеље да направимо добар резултат, али све што радимо у Евролиги је изванредна припрема за изазове који нас даље очекују. Ту су важне утакмице у АБА лиги, а ближи се и Куп, који је већ средином фебруара и треба и о томе размишљати", рекао је тренер Звезде.

Макаби је осми на табели са девет победа и исто толико пораза, док је београдски тим на 11. позицији са два тријумфа мање.

"Макаби је екипа која игра добро, боље него претходне сезоне. Циљ им је пласман у Топ 8, а колико о утакмици са Црвеном звездом озбиљно размишљају говоре и њихове изјаве да су неке играче плански одмарали на утакмици у Пиреју", рекао је Алимпијевић.

Кошаркаш Звезде Немања Дангубић навео да је да његову екипу очекује још једна у низу тешких утакмица.

"После Олимпијакоса ће сигурно показати реакцију. Они се боре за Топ 8 и ова утакмица им је из тог аспекта веома важна. Њихов стил игре је увек исти, веома су нападачки талентована екипа са фантастичним индивудалцима. Због тога морамо да одиграмо веома чврсто јер желимо да против Макабија одиграмо добру утакмицу", рекао је бек црвено-белих.

Шта и ко очекује црвено-беле у Израелу?

Макаби је у четвртак гостовао Олимпијакосу и доживео је пети пораз у последњих седам мечева и упркос томе је и даље на осмој позицији. Тренер "Поноса Израела" Невен Спахија преузео је одговорност за убедљив пораз у Пиреју (94:64) и рекао да је разлог неуспеха било и то што је размишљао о утакмици против Звезде.

И то говори о томе колико у Тел Авиву озбиљно схватају сутрашњи меч.

"Наш клуб и навијачи нису доживели пораз какав смо доживели у Атини. Догађа се, али не желим изговоре. Криви су сви, тренер као први, као и играчи. Нисам одустао од утакмице, само сам схватио потребу у том тренутку. Да бисте играли из дана у дан у таквом такмичењу, са повређеним играчима, можда сам више ротирао него иначе, јер сам већ размишљао о следећој утакмици, али моје објашњење очигледно није било довољно. Схватао сам да је било тешко, па сам почео да размишљам о Олимпијакосу. Можда сам неке повредио због тога, али хтео сам најбоље за наш резултат и наше навијаче. Мислим да би требало да будемо усредсређени на меч против Звезде и да би требало да покушамо да победимо", рекао је Спахија.

Једини двоцифрени играч екипе хрватског стручњака у уторак је био Алекс Тајус са 10 поена, док су остали дебело подбацили. Примера ради, бивши НБА плејмејкер Норис Кол постигао је седам поена, уз шут за три поена 1/4 и три изгубљене лопте.

Тежак пораз и критике јавности додатно ће "скупити редове" Макабија пре него што истрче на паркет наспрам Црвене звезде мтс, у утакмици коју ће судити тројка Христос Христодулу (Грчка), Карлос Перуђа (Шпанија), Роберти Виклицки (Чешка).

Рочести против "својих"

Плејмејкер Звезде Тејлор Рочести у уторак је био најбољи међу црвено-белима са 27 убачених поена (пет тројки), а у четвртак ће играти против свог бившег тима, за који је играо у сезони 2015/16.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар