EL - Zvezda u Tel Avivu: Niz je tu, ali nije Pero Antić!

Ponovo oslabljeni crveno-beli danas su stigli u glavni grad Izraela, na meč protiv ekipe koju su pobedili u poslednja četiri utakmice.

Košarka 17.01.2018 | 23:45
EL - Zvezda u Tel Avivu: Niz je tu, ali nije Pero Antić!
Makabi (9-9) - Crvena zvezda mts (7-11), četvrtak u 20.05 časova!

Manje od 24 časa posle utakmice protiv Himkija, srpski predstavnik u Evroligi nastavlja let kroz veoma naporan mesec i odlazi u Tel Aviv, na utakmicu protiv Makabija.

Sutrašnjeg rivala, jednog od najvećih evropskih klubova, Zvezda je pobedila u poslednje četiri međusobne utakmice i taj niz je i dalje aktivan. Ipak, sve o čemu je Dušan Alimpijević govorio posle Himkija, kao i činjenica da se na crveno-belima vidi očigledna potrošnja energije, učinila je da u srpskom šampionu nisu hteli da se previše razmeću velikim rečima pre teškog gostovanja.

Uostalom, osim umora i podatka da su u poslednjih 10 dana odigrali pet mečeva, značajno otežavajući faktor za Zvezdu je i najavljeno odsustvo Pera Antića, koga je povreda sprečila da igra protiv Efesa i prilično mu limitirala minutažu i doprinos u mečevima protiv Cedevite (nedelja) i Himkija (utorak).

U dosadašnjim utakmicama Evrolige, Antićevo odsustvo po pravilu je značilo i poraz Zvezde. Da li će meč u Tel Avivu biti izuzetak od tog "pravila"?

"Nije Pero jedini koji ima sitnu povredu, ima ih više. Pera je odigrao na neki naš dogovor da pokuša, ali ta njegova povreda zahteva i terapije, ali i pauzu. Tako da ćemo to sanirati posle ove utakmice i on neće putovati u Izrael. Jednostavno, te povrede igrača vidite i sami, jer neke stvari koje se dešavaju su potpuno atipične za ovu ekipu", rekao je Alimpijević posle Himkija.

Dan uoči utakmice protiv Makabija, njegova poruka je da će znati kompletan sastav na dan meča.

"Idemo na Makabi bez treninga i bez Pere Antića, sa još nekoliko sitnih povreda igrača o čijem učešću na meču ćemo odlučiti n asam dan utakmice. To ne znači da tamo idemo bez želje da napravimo dobar rezultat, ali sve što radimo u Evroligi je izvanredna priprema za izazove koji nas dalje očekuju. Tu su važne utakmice u ABA ligi, a bliži se i Kup, koji je već sredinom februara i treba i o tome razmišljati", rekao je trener Zvezde.

Makabi je osmi na tabeli sa devet pobeda i isto toliko poraza, dok je beogradski tim na 11. poziciji sa dva trijumfa manje.

"Makabi je ekipa koja igra dobro, bolje nego prethodne sezone. Cilj im je plasman u Top 8, a koliko o utakmici sa Crvenom zvezdom ozbiljno razmišljaju govore i njihove izjave da su neke igrače planski odmarali na utakmici u Pireju", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Zvezde Nemanja Dangubić naveo da je da njegovu ekipu očekuje još jedna u nizu teških utakmica.

"Posle Olimpijakosa će sigurno pokazati reakciju. Oni se bore za Top 8 i ova utakmica im je iz tog aspekta veoma važna. Njihov stil igre je uvek isti, veoma su napadački talentovana ekipa sa fantastičnim indivudalcima. Zbog toga moramo da odigramo veoma čvrsto jer želimo da protiv Makabija odigramo dobru utakmicu", rekao je bek crveno-belih.

Šta i ko očekuje crveno-bele u Izraelu?

Makabi je u četvrtak gostovao Olimpijakosu i doživeo je peti poraz u poslednjih sedam mečeva i uprkos tome je i dalje na osmoj poziciji. Trener "Ponosa Izraela" Neven Spahija preuzeo je odgovornost za ubedljiv poraz u Pireju (94:64) i rekao da je razlog neuspeha bilo i to što je razmišljao o utakmici protiv Zvezde.

I to govori o tome koliko u Tel Avivu ozbiljno shvataju sutrašnji meč.

"Naš klub i navijači nisu doživeli poraz kakav smo doživeli u Atini. Događa se, ali ne želim izgovore. Krivi su svi, trener kao prvi, kao i igrači. Nisam odustao od utakmice, samo sam shvatio potrebu u tom trenutku. Da biste igrali iz dana u dan u takvom takmičenju, sa povređenim igračima, možda sam više rotirao nego inače, jer sam već razmišljao o sledećoj utakmici, ali moje objašnjenje očigledno nije bilo dovoljno. Shvatao sam da je bilo teško, pa sam počeo da razmišljam o Olimpijakosu. Možda sam neke povredio zbog toga, ali hteo sam najbolje za naš rezultat i naše navijače. Mislim da bi trebalo da budemo usredsređeni na meč protiv Zvezde i da bi trebalo da pokušamo da pobedimo", rekao je Spahija.

Jedini dvocifreni igrač ekipe hrvatskog stručnjaka u utorak je bio Aleks Tajus sa 10 poena, dok su ostali debelo podbacili. Primera radi, bivši NBA plejmejker Noris Kol postigao je sedam poena, uz šut za tri poena 1/4 i tri izgubljene lopte.

Težak poraz i kritike javnosti dodatno će "skupiti redove" Makabija pre nego što istrče na parket naspram Crvene zvezde mts, u utakmici koju će suditi trojka Hristos Hristodulu (Grčka), Karlos Peruđa (Španija), Roberti Viklicki (Češka).

Ročesti protiv "svojih"

Plejmejker Zvezde Tejlor Ročesti u utorak je bio najbolji među crveno-belima sa 27 ubačenih poena (pet trojki), a u četvrtak će igrati protiv svog bivšeg tima, za koji je igrao u sezoni 2015/16.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar