Избор УО Агенције за банкарство РС

Комисија за избор и именовање чланова Управног одбора Агенције за банкарство РС предложила је Влади РС да у УО Агенције именује Бранислава Ђурицу, Жељка Слијепчевића, Братољуба Радуловића, Срђана Шупута и актуелног помоћника министра финансија РС Славицу Миликић, открива портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 17.01.2018 | 11:50
Избор УО Агенције за банкарство РС
Коначну одлуку о кандидатима који ће бити предложени Народној скупштини РС, Влада би требало да донесе у наредних неколико дана.

На конкурс за Управни одбор Агемнције за банкарство РС пријавило се више од 20 кандидата, а интервјуи са њима обављени су крајем децембра 2017. након чега је Комисија је формирала ранг листу, а као најбоље изабрала је представнике владајућих политичких странака.

Три предложена кандидата су чланови СНСД-а и то бивши извршни директор „Жељезница РС“ Бранислав Ђурица, члан УО Независног оператора система Жељко Слијепчевић и директор Централног регистра хартија од вриједности Братољуб Радуловић.

Славица Миликић помоћница министра финансија РС долази на мјесто које је у неформалном договору припало Социјалистичкој партији, док је пето мјесто припало ДНС-у.

Стручњаци из ове области са којима смо разговарали кажу да је поново преовладала политика, што не доприноси поправљању тешко нарушеног угледа Агенције након пропасти Бобар банке и Банке Српске.

Поред кандидата који су предложени, на конкурс су се пријавили Мира Страживук из Министарства финансија РС, извршни директор „Путева РС“ Живорад Босанчић, професор Економског факултета у Бањалуци Васиљ Жарковић, Радован Калаба, Љубомир Клинцов, секретар Вишег привредног суда у Бањалуци Данијела Радонић.

Ту су и Мирослава Јовић, Драгана Зељковић, Јелена Пољашевић, Жарко Петровић, Милка Лукић, Дражен Цвијановић, Вања Прстојевић и Синиша Дојчиновић.

Управни одбор Агенције има пет чланова.

Чланове УО Агенције, на приједлог Владе РС, именује Народна скупштина РС на пет година уз могућност поновног избора.

На челу садашњег УО Агенције, којем је мандат истекао у новембру прошле године, налази се Мира Бјелац, а чланови су Слађа Кунић, Драгица Ристић и Милош Комљеновић. Члан УО био је и Перица Рајчевић који је разријешен након што је поднио оставку на ту функцију.

(Цапитал)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Борац

17.01.2018 10:59

Нема ту шта бирати, па Миле је послао списак а њихово је само да верификују. Није ни чудо што нас свијет не уважава, када нам све сама фукара води све републичке институције, почевши од највише. Има ли у власти иједан поштен и моралан лик? Све саме битанге и вуцибатине са купљеним факултетима, магистратурама и докторатима. Па покрадоште и уништиште двије банке и украдоште 300 милиона КМ и ником ни длака не фали. Е моје фукаре ,то је велика срамота. Свијет то све види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИЗИК

17.01.2018 13:18

СВЕ ЈЕ ТО ИСТИНА БАНКАРСТВО У РС. ЈЕ КО РУЛЕТ ЈА ИМАМ НЕСТО ЛОВЕ У НОВА БАНКА ПА ЦИТАЈУЦИ КАКО ДЈЕЛЕ КРЕДИТЕ НА ПОЗИВ ИЗ ДОДИКОВЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ РАЗМИСЉАМ ДА НА ВРЕМЕ ПРЕБАЦИМ ЛОВУ У ФЕДЕРАЦИЈУ ИЛИ СРБИЈУ.

Name

Смијурија

17.01.2018 11:54

Милош Комљеновић? Је ли то онај (не)срећник из Геодетске?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

17.01.2018 12:14

ЗНАМ ГА ЛИЦНО И ДАНАС ПРОКЉИЊЕМ ДАН КАД САМ ГА УПОЗНАО.

Name

Гавран

17.01.2018 13:26

Срецник јер се извукао из висе годисњекриминиалне оботнице под водјством главног кримоса Буда Станковица.

Name

Петар

17.01.2018 13:32

Па ста ти је урадио кад толику злобу у себи носис....Ја га лицно познајем и знам да је једна људина , и свакоме је помогао колико је био у могуцности. И цовјек породицан и има фамилију за примјер многима у Б.Л.

Name

Миле

17.01.2018 14:26

Гавране ти ниста незнас , само лупас . Па такви и кометарису како њима одговара .

Name

стедисаааа

17.01.2018 12:18

КО ПИТА АГЕНЦИЈУ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

17.01.2018 12:18

Мора се признати да је Цапитал боље информисан од ФБИ-А,ЦИА-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одбор

17.01.2018 12:30

Ста це им одбор за банкарство кадасу све покрали стаце радити банке кадасу сав новац покрали јерсу израелци отисли из додине виле на дедињу оње узео све паре и банке итрезора да исплати вилу на дедињу дамује банка ниби запленила тако даје банкарски систем празан онце именоват цланове снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амер

17.01.2018 15:42

У Србији Вучић бивши радикал ведри и облаци.Има премијерку статисти,скупстина ради како он одлуци.Он решава убиства,силовања,крадје.Он је бог,он је цар.Овде у вашој РС Додик то исто ради,све се њега пита.Какав премијер,маска обична као и у Србији.Овако нешто није забележено у историји овог народа.Мали смо Броза 50 година а сад имамо двојицу и ко зна шта нас чека.ипак смо ми једна нула од народа,признајте то себи и главу доле.Свуда око нас видимо сви корупцију,криминал,поданиство,партократију сектаство и не можемо ништа.Партије на власти и у Србији и овде су попут секти,јер ако ниси с нама или си неда боже против,тешко теби.Немас посла немаш ништа а и пази да ти се шта не деси.Узас,ужас .

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

18.01.2018 11:38

Па то је одлицно сто је тако...