Izbor UO Agencije za bankarstvo RS

Komisija za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo RS predložila je Vladi RS da u UO Agencije imenuje Branislava Đuricu, Željka Slijepčevića, Bratoljuba Radulovića, Srđana Šuputa i aktuelnog pomoćnika ministra finansija RS Slavicu Milikić, otkriva portal CAPITAL.

Republika Srpska 17.01.2018 | 11:50
Izbor UO Agencije za bankarstvo RS
Konačnu odluku o kandidatima koji će biti predloženi Narodnoj skupštini RS, Vlada bi trebalo da donese u narednih nekoliko dana.

Na konkurs za Upravni odbor Agemncije za bankarstvo RS prijavilo se više od 20 kandidata, a intervjui sa njima obavljeni su krajem decembra 2017. nakon čega je Komisija je formirala rang listu, a kao najbolje izabrala je predstavnike vladajućih političkih stranaka.

Tri predložena kandidata su članovi SNSD-a i to bivši izvršni direktor „Željeznica RS“ Branislav Đurica, član UO Nezavisnog operatora sistema Željko Slijepčević i direktor Centralnog registra hartija od vrijednosti Bratoljub Radulović.

Slavica Milikić pomoćnica ministra finansija RS dolazi na mjesto koje je u neformalnom dogovoru pripalo Socijalističkoj partiji, dok je peto mjesto pripalo DNS-u.

Stručnjaci iz ove oblasti sa kojima smo razgovarali kažu da je ponovo preovladala politika, što ne doprinosi popravljanju teško narušenog ugleda Agencije nakon propasti Bobar banke i Banke Srpske.

Pored kandidata koji su predloženi, na konkurs su se prijavili Mira Straživuk iz Ministarstva finansija RS, izvršni direktor „Puteva RS“ Živorad Bosančić, profesor Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Vasilj Žarković, Radovan Kalaba, Ljubomir Klincov, sekretar Višeg privrednog suda u Banjaluci Danijela Radonić.

Tu su i Miroslava Jović, Dragana Zeljković, Jelena Poljašević, Žarko Petrović, Milka Lukić, Dražen Cvijanović, Vanja Prstojević i Siniša Dojčinović.

Upravni odbor Agencije ima pet članova.

Članove UO Agencije, na prijedlog Vlade RS, imenuje Narodna skupština RS na pet godina uz mogućnost ponovnog izbora.

Na čelu sadašnjeg UO Agencije, kojem je mandat istekao u novembru prošle godine, nalazi se Mira Bjelac, a članovi su Slađa Kunić, Dragica Ristić i Miloš Komljenović. Član UO bio je i Perica Rajčević koji je razriješen nakon što je podnio ostavku na tu funkciju.

(Capital)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Borac

17.01.2018 11:59

Nema tu šta birati, pa Mile je poslao spisak a njihovo je samo da verifikuju. Nije ni čudo što nas svijet ne uvažava, kada nam sve sama fukara vodi sve republičke institucije, počevši od najviše. Ima li u vlasti ijedan pošten i moralan lik? Sve same bitange i vucibatine sa kupljenim fakultetima, magistraturama i doktoratima. Pa pokradošte i uništište dvije banke i ukradošte 300 miliona KM i nikom ni dlaka ne fali. E moje fukare ,to je velika sramota. Svijet to sve vidi.

ODGOVORITE
Name

RIZIK

17.01.2018 14:18

SVE JE TO ISTINA BANKARSTVO U RS. JE KO RULET JA IMAM NESTO LOVE U NOVA BANKA PA CITAJUCI KAKO DJELE KREDITE NA POZIV IZ DODIKOVE KANCELARIJE RAZMISLJAM DA NA VREME PREBACIM LOVU U FEDERACIJU ILI SRBIJU.

Name

Smijurija

17.01.2018 12:54

Miloš Komljenović? Je li to onaj (ne)srećnik iz Geodetske?

ODGOVORITE
Name

GRUJO

17.01.2018 13:14

ZNAM GA LICNO I DANAS PROKLJINJEM DAN KAD SAM GA UPOZNAO.

Name

Gavran

17.01.2018 14:26

Srecnik jer se izvukao iz vise godisnjekriminialne obotnice pod vodjstvom glavnog krimosa Buda Stankovica.

Name

Petar

17.01.2018 14:32

Pa sta ti je uradio kad toliku zlobu u sebi nosis....Ja ga licno poznajem i znam da je jedna ljudina , i svakome je pomogao koliko je bio u mogucnosti. I covjek porodican i ima familiju za primjer mnogima u B.L.

Name

Mile

17.01.2018 15:26

Gavrane ti nista neznas , samo lupas . Pa takvi i kometarisu kako njima odgovara .

Name

stedisaaaa

17.01.2018 13:18

KO PITA AGENCIJU ?

ODGOVORITE
Name

007

17.01.2018 13:18

Mora se priznati da je Capital bolje informisan od FBI-A,CIA-a.

ODGOVORITE
Name

odbor

17.01.2018 13:30

Sta ce im odbor za bankarstvo kadasu sve pokrali stace raditi banke kadasu sav novac pokrali jersu izraelci otisli iz dodine vile na dedinju onje uzeo sve pare i banke itrezora da isplati vilu na dedinju damuje banka nibi zaplenila tako daje bankarski sistem prazan once imenovat clanove snsd.

ODGOVORITE
Name

Amer

17.01.2018 16:42

U Srbiji Vučić bivši radikal vedri i oblaci.Ima premijerku statisti,skupstina radi kako on odluci.On rešava ubistva,silovanja,kradje.On je bog,on je car.Ovde u vašoj RS Dodik to isto radi,sve se njega pita.Kakav premijer,maska obična kao i u Srbiji.Ovako nešto nije zabeleženo u istoriji ovog naroda.Mali smo Broza 50 godina a sad imamo dvojicu i ko zna šta nas čeka.ipak smo mi jedna nula od naroda,priznajte to sebi i glavu dole.Svuda oko nas vidimo svi korupciju,kriminal,podanistvo,partokratiju sektastvo i ne možemo ništa.Partije na vlasti i u Srbiji i ovde su poput sekti,jer ako nisi s nama ili si neda bože protiv,teško tebi.Nemas posla nemaš ništa a i pazi da ti se šta ne desi.Uzas,užas .

ODGOVORITE
Name

@

18.01.2018 12:38

Pa to je odlicno sto je tako...