Градска управа ће уложити жалбу

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће Управа града поводом пресуде Окружног суда у Бањалуци о земљишту Пољопривредне школе уложити жалбу према Врховном суду, јер сматра да су неправилно утврђене чињенице у овом случају.

Република Српска 16.01.2018 | 14:11
Градска управа ће уложити жалбу
- Према Закону о локалној самоуправи, ово земљиште требало би да припадне граду, а не Пољопривредној школи и о томе ће одлучивати суд - рекао је Радојичић.
 
Напоменуо је да се питање земљишта Пољопривредне школе односи на десетине предмета, који се тичу различитих корисника, различитих честица и налазе се у различитим степенима одлучивања.

Говорећи о спору који се односи на имовинске односе, а који је град добио против предузећа "Аутопревоз", Радојичић је рекао да и ту постоји могућност жалбе за другу страну.

- На овој инстанци добили смо пресуду у корист града да је важећи уговор из 1979. године, који је нетрагом био нестао у одређеном периоду, те се није могло доказати да је дошло до замене земљишта - појаснио је Радојичић.

Он сматра да је град успео аргументовано доказати валидност власништва над земљиштем, укључујући и објекат Музеја савремене уметности РС, као и шире локације која укључује паркинг и стару аутобуску станицу.

- Сматрамо да у оба случаја имамо аргументацију у корист Града - истакао је Радојичић.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Адв

16.01.2018 15:22

Закон о локалној самоуправи...., А ста цемо са Законом о стварним правима који предметну ствар дефинисе управо супротно од Васих зеља? Господине градонацелнице, молим Вас да се дрзите Васег звања, те да не дајете изјаве које људима који се баве овом области, изгледају много смјесно. Такодје, колико се зна, имате Ви и савјетника за правна питања који има велико знање :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

црногорац

16.01.2018 16:43

Радојко има тал у свим укњижбама, а ово је само фарса од жалбе.

Name

Бетовен

16.01.2018 16:49

АДВ немас појма о томе сто прицас. Градонацелник је у праву 1000%. Или имас неки интерес?

Name

Ре Бетовен

16.01.2018 19:02

Видим да си музикалан, али да имас имало везе са правом и законима, тумацењем и проведбом истих, сигурно ни помислио неби да дас тако глупу и непромисљену изјаву да неко нема појма само зато сто се то теби или неком свидја или не свидја. Није потребно имати интерес. потребно је знати

Name

Флуид

16.01.2018 15:46

Ти јадниче ћеш улозити залбу. Коме? Којем суду? Чијем Додиковом суду? Који Додиков суд и које Додиково тужилаштво ће уважити жалбу Додиковог градоначелника? Што замајаваш јавност и дајеш лажне наде овом народу? А дио си окрутне власти која нас држи као заморчад скоро две деценије. Признај да си немоћан и беспомоћан. Признај да имаш налог. Признај да си пред избором или-или...врати нам наш грб, химну и остало шти си предао у НсрС. Преко режимске агенције шаљеш спинове и поруке за које знаш да су упразно. Спакуј се и иди у истразивање теорије хаоса. Тамо ти је место.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.01.2018 16:37

Ај геније не с.ри. Ти као сад најпаметнији. Нико те не дрзи. Граница отворена, иди гдје хоцес. Сироко ти поље. Само немој поповати.

Name

Ђе

16.01.2018 17:32

Тако је . Ђе се ти гасиш чоче црногорче. Пусти причу и лажи у које ни сам не верујеш. Ти канда су био код обуци код Мила а дошсо си на проведбу нсученог код Миле. Ко је јамио, јамио је.

Name

Ре Ре

17.01.2018 06:50

Прави си СНСД-секташ! Све би отјарали само да ви останете и трошите наше! Откуд ти право да неком кажеш да иде одавде, јер износи своје мишљење? Да знаш ко је сигурно би помогао да изгуби посао или неку другу штету да му нанесеш? Шта сте ви, шта се умишљате?

Name

Пикси

16.01.2018 17:31

Гепек градоначелник...лапрдање обично је његов рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

16.01.2018 20:58

Нема горег градоначелника у историји Града БЛУКА. Тај купује све и свакога само да раја мисли да је он као стручан.Све ради у рукавицама

Name

Киндегартен: Додик

17.01.2018 21:38

Дао дјеци од 50 година да обнашају власт у БЛ. "Дјеца", да би изгледала убједљиво, пуштају браде из лијености , они диктирају "модне трендове " Монте Негро и Дрвар. Жалосно!