Gradska uprava će uložiti žalbu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će Uprava grada povodom presude Okružnog suda u Banjaluci o zemljištu Poljoprivredne škole uložiti žalbu prema Vrhovnom sudu, jer smatra da su nepravilno utvrđene činjenice u ovom slučaju.

Republika Srpska 16.01.2018 | 14:11
Gradska uprava će uložiti žalbu
- Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, ovo zemljište trebalo bi da pripadne gradu, a ne Poljoprivrednoj školi i o tome će odlučivati sud - rekao je Radojičić.
 
Napomenuo je da se pitanje zemljišta Poljoprivredne škole odnosi na desetine predmeta, koji se tiču različitih korisnika, različitih čestica i nalaze se u različitim stepenima odlučivanja.

Govoreći o sporu koji se odnosi na imovinske odnose, a koji je grad dobio protiv preduzeća "Autoprevoz", Radojičić je rekao da i tu postoji mogućnost žalbe za drugu stranu.

- Na ovoj instanci dobili smo presudu u korist grada da je važeći ugovor iz 1979. godine, koji je netragom bio nestao u određenom periodu, te se nije moglo dokazati da je došlo do zamene zemljišta - pojasnio je Radojičić.

On smatra da je grad uspeo argumentovano dokazati validnost vlasništva nad zemljištem, uključujući i objekat Muzeja savremene umetnosti RS, kao i šire lokacije koja uključuje parking i staru autobusku stanicu.

- Smatramo da u oba slučaja imamo argumentaciju u korist Grada - istakao je Radojičić.

(Srna)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Adv

16.01.2018 15:22

Zakon o lokalnoj samoupravi...., A sta cemo sa Zakonom o stvarnim pravima koji predmetnu stvar definise upravo suprotno od Vasih zelja? Gospodine gradonacelnice, molim Vas da se drzite Vaseg zvanja, te da ne dajete izjave koje ljudima koji se bave ovom oblasti, izgledaju mnogo smjesno. Takodje, koliko se zna, imate Vi i savjetnika za pravna pitanja koji ima veliko znanje :)

ODGOVORITE
Name

crnogorac

16.01.2018 16:43

Radojko ima tal u svim uknjižbama, a ovo je samo farsa od žalbe.

Name

Betoven

16.01.2018 16:49

ADV nemas pojma o tome sto pricas. Gradonacelnik je u pravu 1000%. Ili imas neki interes?

Name

Re Betoven

16.01.2018 19:02

Vidim da si muzikalan, ali da imas imalo veze sa pravom i zakonima, tumacenjem i provedbom istih, sigurno ni pomislio nebi da das tako glupu i nepromisljenu izjavu da neko nema pojma samo zato sto se to tebi ili nekom svidja ili ne svidja. Nije potrebno imati interes. potrebno je znati

Name

Fluid

16.01.2018 15:46

Ti jadniče ćeš uloziti zalbu. Kome? Kojem sudu? Čijem Dodikovom sudu? Koji Dodikov sud i koje Dodikovo tužilaštvo će uvažiti žalbu Dodikovog gradonačelnika? Što zamajavaš javnost i daješ lažne nade ovom narodu? A dio si okrutne vlasti koja nas drži kao zamorčad skoro dve decenije. Priznaj da si nemoćan i bespomoćan. Priznaj da imaš nalog. Priznaj da si pred izborom ili-ili...vrati nam naš grb, himnu i ostalo šti si predao u NsrS. Preko režimske agencije šalješ spinove i poruke za koje znaš da su uprazno. Spakuj se i idi u istrazivanje teorije haosa. Tamo ti je mesto.

ODGOVORITE
Name

Re

16.01.2018 16:37

Aj genije ne s.ri. Ti kao sad najpametniji. Niko te ne drzi. Granica otvorena, idi gdje hoces. Siroko ti polje. Samo nemoj popovati.

Name

Ђе

16.01.2018 17:32

Тако је . Ђе се ти гасиш чоче црногорче. Пусти причу и лажи у које ни сам не верујеш. Ти канда су био код обуци код Мила а дошсо си на проведбу нсученог код Миле. Ко је јамио, јамио је.

Name

Re Re

17.01.2018 06:50

Pravi si SNSD-sektaš! Sve bi otjarali samo da vi ostanete i trošite naše! Otkud ti pravo da nekom kažeš da ide odavde, jer iznosi svoje mišljenje? Da znaš ko je sigurno bi pomogao da izgubi posao ili neku drugu štetu da mu naneseš? Šta ste vi, šta se umišljate?

Name

Piksi

16.01.2018 17:31

Gepek gradonačelnik...laprdanje obično je njegov rad.

ODGOVORITE
Name

Jelena

16.01.2018 20:58

Nema goreg gradonačelnika u istoriji Grada BLUKA. Taj kupuje sve i svakoga samo da raja misli da je on kao stručan.Sve radi u rukavicama

Name

Kindegarten: Dodik

17.01.2018 21:38

Dao djeci od 50 godina da obnašaju vlast u BL. "Djeca", da bi izgledala ubjedljivo, puštaju brade iz lijenosti , oni diktiraju "modne trendove " Monte Negro i Drvar. Žalosno!