Дабогда држава била још већи ''непријатељ'' Партизану!

Остоја Мијаиловић, председник Кошаркашког клуба Партизан, тврди да држава преко спонзора даје 1,5 милиона евра црно-белима.

Кошарка 17.01.2018 | 22:45
Дабогда држава била још већи ''непријатељ'' Партизану!
Зато не разуме приче “да држава жели да угаси екипу из Хумске”.

Он, такође, истиче да је тај износ дупло већи када су у питању давања Црвеној звезди.

Део симпатизера и навијача Партизана мисли да је Остојић као напредњак дошао “да закуца последњи ескер у ковчег Партизана”. 

“А шта раде ти напредњаци? Они, тачније држава, преко разноразних спонзора и уговора доносе нам 1.500.000 евра годишње, као што Звезди доносе дупло више, је л тако? И онда држава која даје толике паре жели да затвори Партизан. Па, дабогда држава била још већи непријатељ Партизану. Ситуација је тешка и не треба је отежавати. Не треба се силити над неким ко је у проблему. А, то што ће они на својим телефонима да пишу коментаре, мене то не занима. Ја добро знам ко сам, шта сам, шта знам, а шта не знам да радим”, рекао је Остоја Мијаиловић у интервјуу за сајт Еспресо. 

На питање да ли са председником Александром Вучиће понекад прича о Партизану, председник црно-белих каже: 

“О томе смо причали пре неколико дана. Истина је да он навија за Звезду, али није истина да не жели стабилизацију Партизана. Жели да нам помогне, неколико минута смо причали о томе. Зашто би председник државе који је свестан да су навијачи Партизана, њих 2.500.000, његово бирачко тело, мрзео своје бираче?”

Остојић је објаснио и однос са Душком Вујошевићем, некадашњим тренером с којим је због дугова разменио много оштрих речи.

“Раније у Партизану није постојао ни УО, ни председник клуба, постојао је само један човек који се за све питао. Он се звао Душко Вујошевић, то сви говоре. Нисам био у клубу и не могу да оптужујем човека који је оставио велики траг, али многе ствари које се око њега дешавају ми не пријају. Као ни многим партизановцима. Без обзира на све шта је он изјављивао, не желим ниједном својом изјавом да га увредим. Обавезе према њему нисам ја направио, направио је он сам према себи. Остоја му ништа није дужан. Душко је човек од достојанства и уверен сам да неће урадити ништа што би нашкодило клубу”.

Има председник Партизана мишљење и о Црвеној звезди и Небојши Човићу.

“Не желим да водим Партизан на начин на који он води Звезду. Не желим да будем апсолутиста, да се све врти око мене. Човић је, додуше, показао да зна да води Звезду, показао је резултате и он ју је довео у положај у ком никад није била. Али, није је он довео ту јер је неки превелики уметник, него само што је Партизан много пао. Мени не смета ништа што Човић ради, али Звезду не волим. Кад Звезда игра, ја телевизију не гледам. Као што он не воли Партизан. Нико не може да ме натера да их волим. Видели сте кроз разне коментаре, они причају да је Партизану лоше, а њима добро, али ту није крај - они нам желе још горе".

"У Евролиги следеће године"

На питање када ће Партизан поново да заигра у Евролиги, МијаиИовић је имао спреман одговор.

"Следеће године!"

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар