Dabogda država bila još veći ''neprijatelj'' Partizanu!

Ostoja Mijailović, predsednik Košarkaškog kluba Partizan, tvrdi da država preko sponzora daje 1,5 miliona evra crno-belima.

Košarka 17.01.2018 | 22:45
Dabogda država bila još veći ''neprijatelj'' Partizanu!
Zato ne razume priče “da država želi da ugasi ekipu iz Humske”.

On, takođe, ističe da je taj iznos duplo veći kada su u pitanju davanja Crvenoj zvezdi.

Deo simpatizera i navijača Partizana misli da je Ostojić kao naprednjak došao “da zakuca poslednji esker u kovčeg Partizana”. 

“A šta rade ti naprednjaci? Oni, tačnije država, preko raznoraznih sponzora i ugovora donose nam 1.500.000 evra godišnje, kao što Zvezdi donose duplo više, je l tako? I onda država koja daje tolike pare želi da zatvori Partizan. Pa, dabogda država bila još veći neprijatelj Partizanu. Situacija je teška i ne treba je otežavati. Ne treba se siliti nad nekim ko je u problemu. A, to što će oni na svojim telefonima da pišu komentare, mene to ne zanima. Ja dobro znam ko sam, šta sam, šta znam, a šta ne znam da radim”, rekao je Ostoja Mijailović u intervjuu za sajt Espreso. 

Na pitanje da li sa predsednikom Aleksandrom Vučiće ponekad priča o Partizanu, predsednik crno-belih kaže: 

“O tome smo pričali pre nekoliko dana. Istina je da on navija za Zvezdu, ali nije istina da ne želi stabilizaciju Partizana. Želi da nam pomogne, nekoliko minuta smo pričali o tome. Zašto bi predsednik države koji je svestan da su navijači Partizana, njih 2.500.000, njegovo biračko telo, mrzeo svoje birače?”

Ostojić je objasnio i odnos sa Duškom Vujoševićem, nekadašnjim trenerom s kojim je zbog dugova razmenio mnogo oštrih reči.

“Ranije u Partizanu nije postojao ni UO, ni predsednik kluba, postojao je samo jedan čovek koji se za sve pitao. On se zvao Duško Vujošević, to svi govore. Nisam bio u klubu i ne mogu da optužujem čoveka koji je ostavio veliki trag, ali mnoge stvari koje se oko njega dešavaju mi ne prijaju. Kao ni mnogim partizanovcima. Bez obzira na sve šta je on izjavljivao, ne želim nijednom svojom izjavom da ga uvredim. Obaveze prema njemu nisam ja napravio, napravio je on sam prema sebi. Ostoja mu ništa nije dužan. Duško je čovek od dostojanstva i uveren sam da neće uraditi ništa što bi naškodilo klubu”.

Ima predsednik Partizana mišljenje i o Crvenoj zvezdi i Nebojši Čoviću.

“Ne želim da vodim Partizan na način na koji on vodi Zvezdu. Ne želim da budem apsolutista, da se sve vrti oko mene. Čović je, doduše, pokazao da zna da vodi Zvezdu, pokazao je rezultate i on ju je doveo u položaj u kom nikad nije bila. Ali, nije je on doveo tu jer je neki preveliki umetnik, nego samo što je Partizan mnogo pao. Meni ne smeta ništa što Čović radi, ali Zvezdu ne volim. Kad Zvezda igra, ja televiziju ne gledam. Kao što on ne voli Partizan. Niko ne može da me natera da ih volim. Videli ste kroz razne komentare, oni pričaju da je Partizanu loše, a njima dobro, ali tu nije kraj - oni nam žele još gore".

"U Evroligi sledeće godine"

Na pitanje kada će Partizan ponovo da zaigra u Evroligi, MijaiIović je imao spreman odgovor.

"Sledeće godine!"

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar