АО: Федерер ''плеше'', Петковићева избацила Квитову!

Као младић – убедљиви Федерер "плеше" по терену! Роџер Федерер с лакоћом је изборио пласман у друго коло. Петковићева избацила Квитову, убедљива Ђорђи! Немица Андреа Петковић пласирала се у друго коло Аустралијан опена после напорног маратона у уторак у Мелбурну.

Тенис 16.01.2018 | 13:45
АО: Федерер ''плеше'', Петковићева избацила Квитову!
Тенисерка српског порекла елиминисала је 27. носитељку Петру Квитову из Чешке са 6:3, 4:6, 10:8.

Девојка рођена у Тузли је искористила предност у физичкој спреми у односу на ривалку и успела да је сломи "на разлику" после скоро три сата борбе.

У следећем колу Петковићева ће играти са бољом из дуела између Американке Лорен Дејвис и Словакиње Јане Чепелове. 

Лаган посао у првом колу имала је Италијанка Камила Ђорђи. Она је за око сат и по надиграла квалификанткињу из РУсије Ану Калискају са 6:4, 6:3. 

У другој рунди чека победнику меча између домаће наде Ешли Барти и Белорускиње Арине Сабаленке.

Као младић – убедљиви Федерер "плеше" по терену! Роџер Федерер с лакоћом је изборио пласман у друго коло Аустралијан опена.

Бранилац титуле је другог дана турнира у Мелбурну савладао Словенца Аљаза Бенедеа у три сета, са 6:3, 6:4, 6:3.

Швајцарац је наставио низ победа у првом колу Ози опена који траје сада већ пуних 15 година!

Федереру је било довољно мало више од сат и по времена да елиминише ривала који је донедавно предастављао Велику Британију.

Швајцарац је имао 12 ас удараца, наспрам два дивала, спасао обе брејк прилике противника, а сам искористио четири од 13 могућих. 

Сјајно је сервирао, освојио 78% поена на први и 61% на други сервис, а посебно је импресионирао својом физичком спремом. 

Иако има 36 година, Федерер се с лакоћом кретао по терену, буквално је "плесао", а када је било потребно био је експлозиван и "оштар" као младић. 

"Много сам радио у теретани. Био сам на много одмора током целог живота. Зато ми је тело тако добро", нашалио се Федерер, "Увек сам сањао да дуго играм. Нисам очекивао да ћу се ове године вратити као бранилац титуле, али уживам у томе". 

Швајцарац је уз Рафаела Надала обележио 2017. са два Гренд слема, а све је почело међусобним финалом управо у Мелбурну. 

"За танго је увек потребно двоје, а са Рафом је прошла година била епска. Звезде су нам се поравнале, било је посебно. То ми је убедљиво омиљени турнир из прошле године", додао је Федерер. 

Федерер ће у другом колу играти са немачким тенисером Јан-Ленардом Штруфом, који је у три сета био бољи од Квон-Сон Вуа из Јужне Кореје.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар