AO: Federer ''pleše'', Petkovićeva izbacila Kvitovu!

Kao mladić – ubedljivi Federer "pleše" po terenu! Rodžer Federer s lakoćom je izborio plasman u drugo kolo. Petkovićeva izbacila Kvitovu, ubedljiva Đorđi! Nemica Andrea Petković plasirala se u drugo kolo Australijan opena posle napornog maratona u utorak u Melburnu.

Tenis 16.01.2018 | 13:45
AO: Federer ''pleše'', Petkovićeva izbacila Kvitovu!
Teniserka srpskog porekla eliminisala je 27. nositeljku Petru Kvitovu iz Češke sa 6:3, 4:6, 10:8.

Devojka rođena u Tuzli je iskoristila prednost u fizičkoj spremi u odnosu na rivalku i uspela da je slomi "na razliku" posle skoro tri sata borbe.

U sledećem kolu Petkovićeva će igrati sa boljom iz duela između Amerikanke Loren Dejvis i Slovakinje Jane Čepelove. 

Lagan posao u prvom kolu imala je Italijanka Kamila Đorđi. Ona je za oko sat i po nadigrala kvalifikantkinju iz RUsije Anu Kaliskaju sa 6:4, 6:3. 

U drugoj rundi čeka pobedniku meča između domaće nade Ešli Barti i Beloruskinje Arine Sabalenke.

Kao mladić – ubedljivi Federer "pleše" po terenu! Rodžer Federer s lakoćom je izborio plasman u drugo kolo Australijan opena.

Branilac titule je drugog dana turnira u Melburnu savladao Slovenca Aljaza Benedea u tri seta, sa 6:3, 6:4, 6:3.

Švajcarac je nastavio niz pobeda u prvom kolu Ozi opena koji traje sada već punih 15 godina!

Federeru je bilo dovoljno malo više od sat i po vremena da eliminiše rivala koji je donedavno predastavljao Veliku Britaniju.

Švajcarac je imao 12 as udaraca, naspram dva divala, spasao obe brejk prilike protivnika, a sam iskoristio četiri od 13 mogućih. 

Sjajno je servirao, osvojio 78% poena na prvi i 61% na drugi servis, a posebno je impresionirao svojom fizičkom spremom. 

Iako ima 36 godina, Federer se s lakoćom kretao po terenu, bukvalno je "plesao", a kada je bilo potrebno bio je eksplozivan i "oštar" kao mladić. 

"Mnogo sam radio u teretani. Bio sam na mnogo odmora tokom celog života. Zato mi je telo tako dobro", našalio se Federer, "Uvek sam sanjao da dugo igram. Nisam očekivao da ću se ove godine vratiti kao branilac titule, ali uživam u tome". 

Švajcarac je uz Rafaela Nadala obeležio 2017. sa dva Grend slema, a sve je počelo međusobnim finalom upravo u Melburnu. 

"Za tango je uvek potrebno dvoje, a sa Rafom je prošla godina bila epska. Zvezde su nam se poravnale, bilo je posebno. To mi je ubedljivo omiljeni turnir iz prošle godine", dodao je Federer. 

Federer će u drugom kolu igrati sa nemačkim teniserom Jan-Lenardom Štrufom, koji je u tri seta bio bolji od Kvon-Son Vua iz Južne Koreje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar