АО: Шарапова лако! Прошле Конта, Шафаржова, Плишкова, Кербер...

Шарапова рутински на старту Аустралијан Опена.  Марија Шарапова успешно је започела учешће на Аустралијан Опену. Џоана Конта, Луси Шафаржова, Каролин Гарсија, Барбора Стрицова, Каролина Плишкова и Анђелик Кербер пласирале су се у друго коло Аустралијан Опена.

Тенис 16.01.2018 | 10:15
АО: Шарапова лако! Прошле Конта, Шафаржова, Плишкова, Кербер...
Конта је била изузетно убедљива против Медисон Бренгл 6:3, 6:1 из Сједињених Америчких Држава, а Британка је славила после свега 68 минута игре.

Шафаржова је била боља од домаће представнице Аље Томљановић такође у два сета 7:5, 6:3, с тим да је Чехиња имала нешто више посла како би осигурала пролазак.

Сличан интензитет и идентичан резултат видели смо у окршају Францускиње Гарсије и Немице Карине Витхефт, док је Стрицова, још једна Чехиња, поразила Американку са специјалном позивницом Ен Кристи – 6:1, 7:5. 

Њена земљакиња Плишкова се помало намучила против Вероником Сепеде-Роиг из Парагваја, у мечу у ком је виђено девет брејкова, али је и она успела да обезбеди тријумф максималним резултатом – 6:3, 6:4. 

Коначно, сигурно је била је некадашња прва тенисерка света, Кербер је силовитом игром обележила повратак на терен пошто је први сет добила за само осамнаест минута игре – 6:0, 6:4.

Марија Шарапова успешно је започела учешће на Аустралијан Опену.

Рускиња је у првој рунди била боља од Немице Татјане Марије максималним резултатом – 6:1, 6:4.

Маша је ауторитативно ушла у меч и први сет решила у своју корист за 34 минута игре, направивши три брејка, уз један претрпљен.

Марија се опоравила тек на старту другог дела игре, међутим – деловало је да је противница успела да је сломи у четвртом гему, али је немачка тенисерка одмах успела да узврати. 

Ипак, није дуго одржала егал пошто јој је Марија још једном одузела сервис и потом рутински одсервирала за тријумф. 

Шарапова ће у наредној рунди играти са бољом из окршаја између Американке Варваре Лепченко и Анастасије Севастове из Летоније. 

Пролаз у наредну рунду обезбедила је и Елина Веснина из Русије победом над Онс Џабур из Туниса 6:3, 6:4. односно Белорускиња Александра Саснович из Белорусије поразивши Кристин Мекхејл из САД – 6:3, 6:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар