AO: Šarapova lako! Prošle Konta, Šafaržova, Pliškova, Kerber...

Šarapova rutinski na startu Australijan Opena.  Marija Šarapova uspešno je započela učešće na Australijan Openu. Džoana Konta, Lusi Šafaržova, Karolin Garsija, Barbora Stricova, Karolina Pliškova i Anđelik Kerber plasirale su se u drugo kolo Australijan Opena.

Tenis 16.01.2018 | 10:15
AO: Šarapova lako! Prošle Konta, Šafaržova, Pliškova, Kerber...
Konta je bila izuzetno ubedljiva protiv Medison Brengl 6:3, 6:1 iz Sjedinjenih Američkih Država, a Britanka je slavila posle svega 68 minuta igre.

Šafaržova je bila bolja od domaće predstavnice Alje Tomljanović takođe u dva seta 7:5, 6:3, s tim da je Čehinja imala nešto više posla kako bi osigurala prolazak.

Sličan intenzitet i identičan rezultat videli smo u okršaju Francuskinje Garsije i Nemice Karine Vitheft, dok je Stricova, još jedna Čehinja, porazila Amerikanku sa specijalnom pozivnicom En Kristi – 6:1, 7:5. 

Njena zemljakinja Pliškova se pomalo namučila protiv Veronikom Sepede-Roig iz Paragvaja, u meču u kom je viđeno devet brejkova, ali je i ona uspela da obezbedi trijumf maksimalnim rezultatom – 6:3, 6:4. 

Konačno, sigurno je bila je nekadašnja prva teniserka sveta, Kerber je silovitom igrom obeležila povratak na teren pošto je prvi set dobila za samo osamnaest minuta igre – 6:0, 6:4.

Marija Šarapova uspešno je započela učešće na Australijan Openu.

Ruskinja je u prvoj rundi bila bolja od Nemice Tatjane Marije maksimalnim rezultatom – 6:1, 6:4.

Maša je autoritativno ušla u meč i prvi set rešila u svoju korist za 34 minuta igre, napravivši tri brejka, uz jedan pretrpljen.

Marija se oporavila tek na startu drugog dela igre, međutim – delovalo je da je protivnica uspela da je slomi u četvrtom gemu, ali je nemačka teniserka odmah uspela da uzvrati. 

Ipak, nije dugo održala egal pošto joj je Marija još jednom oduzela servis i potom rutinski odservirala za trijumf. 

Šarapova će u narednoj rundi igrati sa boljom iz okršaja između Amerikanke Varvare Lepčenko i Anastasije Sevastove iz Letonije. 

Prolaz u narednu rundu obezbedila je i Elina Vesnina iz Rusije pobedom nad Ons Džabur iz Tunisa 6:3, 6:4. odnosno Beloruskinja Aleksandra Sasnovič iz Belorusije porazivši Kristin Mekhejl iz SAD – 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar