Влада ће помоћи организацију ЕЈОФ

Влада Републике Српске преузела је обавезу изградње инфраструктуре на спортским борилиштима у Источном Сарајеву за потребе Европског омладинског олимпијског фестивала ЕYОФ 2019. године, рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић након састанка са премијером Српске Жељком Цвијановић. Вуковић је рекао да је на састанку постигнут важан договор, јер је Влада Републике Српске прихватила да на конкретан начин учествује у организацији ЕYОФ-а.

Република Српска 16.01.2018 | 08:24
Влада ће помоћи организацију ЕЈОФ
„Са великим задовољством могу да кажем да ће бити реализоване потребне инвестиције на Двориштима, гдје треба да буду одржана такмичења у бијатлону, да ће бити набављен лед за дворану на Палама, гдје ће бити одржано такмичење у карлингу, а да ће у Источном Новом Сарајеву бити постављена монтажна дворана са ледом у којој би требало да буде одржано такмичење у брзом клизању“, рекао је Вуковић.

С обзиром на то да су већ реализоване инвестиције на Јахорини када је у питању алпски дио програма, односно слалом и велеслалом, каже Вуковић, може се констатовати да ће, уз овај дио који је вечерас прихватила Влада Српске, бити комплетирана сва четири спортска борилишта када је у питању Источно Сарајево.

„Ово је важан догађај и морамо се сви окупити око ове олимпијаде која је важна за Источно Сарајево, Јахорину, Републику Српску и све нас“, поручио је Вуковић.

Он каже да у наредном периоду треба да разговарају у вези са организационим буџетом, при чему би Влада Републике Српске требало да издвоји 1,5 милиона КМ за организацију ЕYОФ-а, те додаје да и око тога постоји начелан договор.

Вуковић истиче да је данашњи дан важан за Источно Сарајево, а посебно за општине Пале и Источно Ново Сарајево, јер ће у тим локалним заједницама бити одржана већина такмичења.

„ЕYОФ је за све нас најпозитивнија ствар која ће се десити у наредном периоду. То је шанса за поновно враћање Јахорине, туризма и спорта на стазе на којима су некада давно били“, истакао је Вуковић.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Владе Српске опредијељена да подржи организовање Европског омладинског олимпијског фестивала 2019. године и потврдила да ће за инфраструктурни дио пројекта издвојити 2,5 милиона КМ.

“ Отклонили смо дилеме у вези са организовањем и функционисањем, као и шта је потребно урадити на овом плану. Влада Републике Српске урадиће инфраструктурни дио пројекта и издвојиће 2,5 милиона КМ“, рекла је Цвијановићева.

„Радићемо заједно овдје и са градским властима и са свим нашим начелницима на овим просторима. Задовољство је што идемо у добром правцу и што ће то бити капацитети који ће остати на кориштење Републици Српској“, поручила је Цвијановићева.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

де

16.01.2018 07:36

Који биједници. Па ни ријеци да су вам уцесце понудили из Сарајева, да су они организатори свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

16.01.2018 08:00

Лупаш глупости.

Name

Аqуа

16.01.2018 08:02

Исто сам хтио написати. Да се само њих пита било би исто као и аеродром у Требињу. Само несто граде пред изборе и улазу у неке инвестиције.

Name

@де

16.01.2018 08:04

Сарајево је главни координатор свега, а Јахорини су понудили финансијску помоћ. Баш ће неко шумокрадицама са Пала понудити и повјерити организацију омладинске олимпијаде.

Name

ре

16.01.2018 08:40

Ето вама ће вехабијама понудити нешто,ви сте познати бијатлонци,скијаши,клизаци,са бомбама на леђима вама треба дати да организијете такмичења младости па да сви изгину !!!Цути и ако кад споменеш Јахорини и СРБЕ,УСТАНИ,јасно биједо вехабијска !!!

Name

Ре Де

16.01.2018 09:08

Лупас глупости. организатори су градови Сарајево и Истоцно Сарајево. Мене интересује засто се влада укљуцује у овај пројекта? Је ли због ЕYОФа или због цињенице да су борилиста у опстинама у којима је СНСД на власти? Да ли би се влада укљуцила да су борилиста рецимо у Истоцној Илидзи и на Сокоцу?