Vlada će pomoći organizaciju EJOF

Vlada Republike Srpske preuzela je obavezu izgradnje infrastrukture na sportskim borilištima u Istočnom Sarajevu za potrebe Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019. godine, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković nakon sastanka sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović. Vuković je rekao da je na sastanku postignut važan dogovor, jer je Vlada Republike Srpske prihvatila da na konkretan način učestvuje u organizaciji EYOF-a.

Republika Srpska 16.01.2018 | 08:24
Vlada će pomoći organizaciju EJOF
„Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da će biti realizovane potrebne investicije na Dvorištima, gdje treba da budu održana takmičenja u bijatlonu, da će biti nabavljen led za dvoranu na Palama, gdje će biti održano takmičenje u karlingu, a da će u Istočnom Novom Sarajevu biti postavljena montažna dvorana sa ledom u kojoj bi trebalo da bude održano takmičenje u brzom klizanju“, rekao je Vuković.

S obzirom na to da su već realizovane investicije na Jahorini kada je u pitanju alpski dio programa, odnosno slalom i veleslalom, kaže Vuković, može se konstatovati da će, uz ovaj dio koji je večeras prihvatila Vlada Srpske, biti kompletirana sva četiri sportska borilišta kada je u pitanju Istočno Sarajevo.

„Ovo je važan događaj i moramo se svi okupiti oko ove olimpijade koja je važna za Istočno Sarajevo, Jahorinu, Republiku Srpsku i sve nas“, poručio je Vuković.

On kaže da u narednom periodu treba da razgovaraju u vezi sa organizacionim budžetom, pri čemu bi Vlada Republike Srpske trebalo da izdvoji 1,5 miliona KM za organizaciju EYOF-a, te dodaje da i oko toga postoji načelan dogovor.

Vuković ističe da je današnji dan važan za Istočno Sarajevo, a posebno za opštine Pale i Istočno Novo Sarajevo, jer će u tim lokalnim zajednicama biti održana većina takmičenja.

„EYOF je za sve nas najpozitivnija stvar koja će se desiti u narednom periodu. To je šansa za ponovno vraćanje Jahorine, turizma i sporta na staze na kojima su nekada davno bili“, istakao je Vuković.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlade Srpske opredijeljena da podrži organizovanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine i potvrdila da će za infrastrukturni dio projekta izdvojiti 2,5 miliona KM.

“ Otklonili smo dileme u vezi sa organizovanjem i funkcionisanjem, kao i šta je potrebno uraditi na ovom planu. Vlada Republike Srpske uradiće infrastrukturni dio projekta i izdvojiće 2,5 miliona KM“, rekla je Cvijanovićeva.

„Radićemo zajedno ovdje i sa gradskim vlastima i sa svim našim načelnicima na ovim prostorima. Zadovoljstvo je što idemo u dobrom pravcu i što će to biti kapaciteti koji će ostati na korištenje Republici Srpskoj“, poručila je Cvijanovićeva.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

de

16.01.2018 08:36

Koji bijednici. Pa ni rijeci da su vam ucesce ponudili iz Sarajeva, da su oni organizatori svega.

ODGOVORITE
Name

Gojko

16.01.2018 09:00

Lupaš gluposti.

Name

Aqua

16.01.2018 09:02

Isto sam htio napisati. Da se samo njih pita bilo bi isto kao i aerodrom u Trebinju. Samo nesto grade pred izbore i ulazu u neke investicije.

Name

@de

16.01.2018 09:04

Sarajevo je glavni koordinator svega, a Jahorini su ponudili finansijsku pomoć. Baš će neko šumokradicama sa Pala ponuditi i povjeriti organizaciju omladinske olimpijade.

Name

re

16.01.2018 09:40

Eto vama će vehabijama ponuditi nešto,vi ste poznati bijatlonci,skijaši,klizaci,sa bombama na leđima vama treba dati da organizijete takmičenja mladosti pa da svi izginu !!!Cuti i ako kad spomeneš Jahorini i SRBE,USTANI,jasno bijedo vehabijska !!!

Name

Re De

16.01.2018 10:08

Lupas gluposti. organizatori su gradovi Sarajevo i Istocno Sarajevo. Mene interesuje zasto se vlada ukljucuje u ovaj projekta? Je li zbog EYOFa ili zbog cinjenice da su borilista u opstinama u kojima je SNSD na vlasti? Da li bi se vlada ukljucila da su borilista recimo u Istocnoj Ilidzi i na Sokocu?