За “хуманитарце“ забрана уласка?!

Припадници "Србске части" из Републике Србије, предвођени Бојаном Стојковићем из Ниша биће, сазнаје Фактор, проглашени пријетњом за националну безбједност, те ће им бити онемогућен улазак на територију Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 15.01.2018 | 18:52
За “хуманитарце“ забрана уласка?!
Под пријетњу по безбједност БиХ сматрају се пријетње суверенитету, територијалном интегритету, уставном поретку, основама економске стабилности, као и пријетње по глобалну безбједност које су штетне по БиХ, што одговара опису активности "Србске части", које, према подацима бх. служби, иду у правцу формирања паравојне јединице на територији БиХ.



Вођа "Србске части" Бојан Стојковић, те први човјек те организације у РС Игор Билбија, терете се за регрутовање особа из криминалног миљеа који би требали чинити окосницу паравојне јединице, основане за потребе предсједника РС Милорада Додика.

Припадници "Србске части" за себе тврде да су хуманисти и да су активности те скупине подређене углавном хуманитарним активностима. На који начин би војно обучавање у кампу 63. падобранске бригаде у Нишу могло допринијети унапређењу пружања хуманитарних услуга, нису појаснили.

Активности Стојковића и осталих "хуманитараца" из "Србске части" су, указују подаци обавјештајних служби, координиране из Москве, гдје неријетко и бораве. Под патронатом руских служби прошли су обуке у војној бази "Шеватске Ливаде" у Прешеву те "Хуманитарном центру" у Нишу. Стојковић је чак и носилац ордена којег му је уручио руски генерал Валериј Вјечесљавевић Каљакин.

У "слободно вријеме" Стојковић ради и као лично осигурање Светлане Цеце Ражнатовић, удовице Жељка Ражнатовића Аркана.



Да постоје чврсте везе "Србске части" са актуелном влашћу у РС потврђује, поред учешћа на манифестацијама поводом 9. јануара и фотографија са Милорадом Додиком, и фотографија настала 12. децембра прошле године, на којој припадници "Србске части" позирају у згради Народне скупштине РС.



Ту им је част омогућио потпредсједник Народне скупштине РС Ненад Стевандић, који је означен као главни координатор активности у формирању паравојне јединице у РС. Стевандић, подсјећања ради, има велико искуство у оснивању и предвођењу паравојних јединица још из посљедњег рата, о чему свједочи обимна документација достављена Хашком трибуналу и домаћим правосудним институцијама.



Поред првог човјека "Србске части" из РС Игора Билбије, једна од кључних фигура је и Дамир Дошен Каин, осуђени ратни злочинац који је пред Хашким трибуналом плачући и понизно признао злочине над цивилима, а након признања поново обукао паравојну униформу. 

Погледајте видео:



Извор: Фактор.ба

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

БОБА

15.01.2018 18:09

ЗАТО СЕ ВОЛИ СРБИЈА ЗБОГ КРИМИНАЛА СИН СТУДИРА У БАЊА ЛУЦИ ПОД ЗАШТИТОМ ОНА У ХЕЛИКОПТЕРУ ,ОНА ХУМАНИТАРАЦ ДОТИЧНИ ТАКОЂЕ СВИ СУ СМИЈЕШНИ КО ЊИХ ВОЛИ АЛАЛ МУ ВЈЕРА ЗА МЕНЕ ЛИЧНО СУ ДУПЛА НУЛА.ТАКВИ МЕ НИКАДА НЕ БИХ НИ У СНУ ЗАНИМАЛИ.БИТНО ЈЕ ДА РС ТОНЕ ОМЛАДИНА ОДЛАЗИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА И ТО БЕЗ ПОВРАТКА.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тете

15.01.2018 18:49

МОЋНИ још паламуди ал му се примакао крај.Погледај само шта ради по РС.Што је најопасније кад он ОДЛЕТИ оде и РС јер ови ће је уновчити а он је изнутра ПОЈЕО.Само дијецу склањајте народе а ови што балаве под шаторима нека им је пријатна РС.

Name

Столе

15.01.2018 21:15

Додик је унистио српски народ висе него сто би НАТО савез могао, какву олос доводи и ко представља српски народ стид ме реци да сам србин, у Њемацкој кад сам био питали су ме јесам ли терорист, то је зафаљујуци Дофику и воловима који припадници тзв.србске цасти, економски народ унистен, борацка категорија попљувана, понизена, народ гладује, зафаљујуци таквој ситуацији народ арапима све око Сарајева продаје у РС, мало помало све це покуповати и ми цеми бити странци, народ уватила неимастина, арапи добро плацају и ето насе трагедије. Све нас је мање и мање, браво Додику, то ти и јесте циљ, арапи су ти до Б.луке стигли, па ти се бусај по прсима србством колико оцес, народ оде и све за њим. Док је СДС водио народ имали смо достојанство и цаст, сад немамо. Србуј сад матери својој

Name

Борац

15.01.2018 21:43

РС неможе отићи са Милом јер је он није ни донио. Ко год тако мисли нека иде заједно са њим. Ово и јесте дио његове пропаганде да без њега нема Српске. Одговорно тврдим да је са њим ње неће бити и то веома брзо.

Name

Криминалци

16.01.2018 09:05

Цеца, криминалац, како власт није срамота да постројава криминалце и саље хеликоптер по Већу.

Name

Има И Горих

15.01.2018 18:12

Зар Николић није опаснији .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјеомм

15.01.2018 22:23

Е мој Столе лазљиви.Као тебе Свабе питале јеси ли терориста вецу лаз одавно непроцита.А сто се тице ових момака Билбије свака им цаст.Па Столе драги на Владиц се провозај у Пролеце када снега нема да видис обуке ловацкога друства Бакировог и то има година.Па зар Столе ти мислис да ми то у РС незнамо.Стварно си Столе наиван а како видим и зелен.

Name

Лола

15.01.2018 18:25

Око Цеце увијек неки дебили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељо

15.01.2018 18:54

Од када је Аркан умро, јаше и Курта и Мурта.

Name

хм

15.01.2018 18:29

кримос до кримоса ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јесу ли?

15.01.2018 20:37

"ХУМАНИТАРЦИ" донијели каквих пакетића? :-) :-) :-) :-).

Name

Каролина

15.01.2018 21:38

То је додиков демократски капацитет.

Name

Ре

15.01.2018 22:36

Овој стоки треба под хитно забранити улазак у Босну и то дозивотна забрана.

Name

ре

15.01.2018 18:37

Слажем се.Нека свако чисти своје"двориште" или авлију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реХарис

15.01.2018 18:43

Харисе,само се ви нејављајте.Припадници Србске Цасти су хуманитарци а твоја Федерација је пуна вехабија,селефија,терориста спаваца и повратника са Сиријског ратиста...Не знам ја онда ко је овде отпад....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

15.01.2018 18:53

И Николићу забрану ударит, па нек паламуди с оне стране Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандзак-Транс

15.01.2018 18:55

Поцели смо копирати Сандзаклије,ово је на Илидзи уобицајена слика,ликова слицних овима колико хоцес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаха

15.01.2018 19:31

Ала пијене Федералци. И Николиц забранити јел да хахаха Република Српска је дрзава Српског народа и то је свима јасно, и сам назив казе то је Република. Остали који не увазавају устав и територијални интегритет Републике Српске даље од насе авлије да не добијете по носу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досен

15.01.2018 19:36

Па послусајте мало Досена како признаје кривицу. То је србска цаст, а не ови напумпани сто пријете новим крвопролицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

15.01.2018 21:18

Кајин признао кривицу и одмах обукао унуформу и то од ових сто убијају у миру,мозес мислити ста би ти радили да је ситуација као 92 !

Name

Рат

16.01.2018 09:08

Ко хоће рат у куци ратовао, доста више.

Name

За реХарис

15.01.2018 19:39

А зашто да се не јављају....Ово све што си навео документуј сликама и чињеницама као што је урадио и овај новинар.Пусти то "рекла-казала"...кад имаш неке информације а овако опасне...буди човјек и све лијепо објави...документовано с позивом на извор информација. С обзиром да је Федерација пуна вехабија,терориста..повратника са Сиријског ратишта дај слике тих вехабија...дај документе да су били на Сиријском ратишту...ако ти ниси способан с обзиром на твоју писменост, дај неком новинару да то уради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

фиx

15.01.2018 20:07

Дајте орузје обицном народу да похвата ове гелиптере и да их голе отјера иза ресетака...доста нам је Аркана, Легија, Војвода и пицких материна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тери

15.01.2018 21:36

За вријеме рата ови су сви били у ДутyФрееСхоп бригадама. На првм линијама је углавном мрсава сиротиња.

Name

Ре реза Харис

15.01.2018 20:20

Браво за коментар. Пусти се Бајиних подвала. Дај документе, доказе ако имас какве информације. То рекла казала мозе свако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атенззионе!

15.01.2018 22:46

Може ту и тамо нека безбједност али бре не може “национална безбједност БиХ”! Које нације БиХ? Па није БиХ нација, није национална творевина него ТРОНАЦИОНАЛНА! Не важе за њу уобичајена правила и конструкције. Опрезно с тим изразима. То иде на руку онима који кажу да овдје живе некакви босанци&херцеговци а не Срби, Хрвати и муслимани. Најмање један од ових народа не прихвата ту квази државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопови

15.01.2018 23:34

Састаласе браца по лоповији онити незнају за другу цаст вего за цаст ронхил нафта и новац а њиха незанима цаср србског народа вего цаст лоповлука и какве малверзације гдјесу били за вријеме рата у бих били да увозе и сверцују цигаре и нафту и брасно са балијама за ту цаст они знају не за другу тоби опет радили да пукне поново лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сирење немира и мрзње

16.01.2018 00:35

РС не треба мрзњу и ракетни погон за таква осјецања. Дотицни који смрца је рекао мом ујаку ако падне кад туку ниста од њега неце остати те да се дрзи за радијатор. Не требају нам нови ратови и нове мрзње. Не мислим да је Додик иза ове организације. Не требају они њега за мрзњу у Србији. Мислим да изгледају 'борн то килл' и не знам да ли могу бити милостиви. Ако су добри православци онда требају помагати свим градјанима, а не врсити расну селекцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуарана

16.01.2018 06:41

Зашто вам смета све што је Србско? Момци су регистровани као удрузење грађана који се баве хуманитарним радом и за то имате доказа на све стране! Смета вам и сто имају везе са Русима! Ко је после њих на реду да вам засмета??? Мозда мото клуб "Ноцни Вукови" и они су патриоте, били су на паради 9 јануара и имају блиске контакте са Путином??? Умјесто да водите бригу о Вехабијама који су код нас у БИХ и који су свјетска претња и познато је да су ратовали и код нас и у Сирији, убијали, клали, осјецали људима главе, ви прозивате ове момке. Срам вас било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јока

16.01.2018 17:58

Свака цаст на ком!Кад видим да имамо и ми ове будем поносна и бар мало сигурнија за насе сутра

Name

ДРИНА

16.01.2018 07:20

МАЈКО МОЈА ЦИЈИ СТЕ ВИ И КОЈЕ СТЕ ВИ НАЦИЈЕ СРБИ НИСТЕ СИГУРНО

ОДГОВОРИТЕ