Za “humanitarce“ zabrana ulaska?!

Pripadnici "Srbske časti" iz Republike Srbije, predvođeni Bojanom Stojkovićem iz Niša biće, saznaje Faktor, proglašeni prijetnjom za nacionalnu bezbjednost, te će im biti onemogućen ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 15.01.2018 | 18:52
Za “humanitarce“ zabrana ulaska?!
Pod prijetnju po bezbjednost BiH smatraju se prijetnje suverenitetu, teritorijalnom integritetu, ustavnom poretku, osnovama ekonomske stabilnosti, kao i prijetnje po globalnu bezbjednost koje su štetne po BiH, što odgovara opisu aktivnosti "Srbske časti", koje, prema podacima bh. službi, idu u pravcu formiranja paravojne jedinice na teritoriji BiH.



Vođa "Srbske časti" Bojan Stojković, te prvi čovjek te organizacije u RS Igor Bilbija, terete se za regrutovanje osoba iz kriminalnog miljea koji bi trebali činiti okosnicu paravojne jedinice, osnovane za potrebe predsjednika RS Milorada Dodika.

Pripadnici "Srbske časti" za sebe tvrde da su humanisti i da su aktivnosti te skupine podređene uglavnom humanitarnim aktivnostima. Na koji način bi vojno obučavanje u kampu 63. padobranske brigade u Nišu moglo doprinijeti unapređenju pružanja humanitarnih usluga, nisu pojasnili.

Aktivnosti Stojkovića i ostalih "humanitaraca" iz "Srbske časti" su, ukazuju podaci obavještajnih službi, koordinirane iz Moskve, gdje nerijetko i borave. Pod patronatom ruskih službi prošli su obuke u vojnoj bazi "Ševatske Livade" u Preševu te "Humanitarnom centru" u Nišu. Stojković je čak i nosilac ordena kojeg mu je uručio ruski general Valerij Vječesljavević Kaljakin.

U "slobodno vrijeme" Stojković radi i kao lično osiguranje Svetlane Cece Ražnatović, udovice Željka Ražnatovića Arkana.



Da postoje čvrste veze "Srbske časti" sa aktuelnom vlašću u RS potvrđuje, pored učešća na manifestacijama povodom 9. januara i fotografija sa Miloradom Dodikom, i fotografija nastala 12. decembra prošle godine, na kojoj pripadnici "Srbske časti" poziraju u zgradi Narodne skupštine RS.



Tu im je čast omogućio potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je označen kao glavni koordinator aktivnosti u formiranju paravojne jedinice u RS. Stevandić, podsjećanja radi, ima veliko iskustvo u osnivanju i predvođenju paravojnih jedinica još iz posljednjeg rata, o čemu svjedoči obimna dokumentacija dostavljena Haškom tribunalu i domaćim pravosudnim institucijama.



Pored prvog čovjeka "Srbske časti" iz RS Igora Bilbije, jedna od ključnih figura je i Damir Došen Kain, osuđeni ratni zločinac koji je pred Haškim tribunalom plačući i ponizno priznao zločine nad civilima, a nakon priznanja ponovo obukao paravojnu uniformu. 

Pogledajte video:



Izvor: Faktor.ba

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

BOBA

15.01.2018 18:09

ZATO SE VOLI SRBIJA ZBOG KRIMINALA SIN STUDIRA U BANJA LUCI POD ZAŠTITOM ONA U HELIKOPTERU ,ONA HUMANITARAC DOTIČNI TAKOĐE SVI SU SMIJEŠNI KO NJIH VOLI ALAL MU VJERA ZA MENE LIČNO SU DUPLA NULA.TAKVI ME NIKADA NE BIH NI U SNU ZANIMALI.BITNO JE DA RS TONE OMLADINA ODLAZI GLAVOM BEZ OBZIRA I TO BEZ POVRATKA.SRETNO.

ODGOVORITE
Name

Tete

15.01.2018 18:49

MOĆNI još palamudi al mu se primakao kraj.Pogledaj samo šta radi po RS.Što je najopasnije kad on ODLETI ode i RS jer ovi će je unovčiti a on je iznutra POJEO.Samo dijecu sklanjajte narode a ovi što balave pod šatorima neka im je prijatna RS.

Name

Stole

15.01.2018 21:15

Dodik je unistio srpski narod vise nego sto bi NATO savez mogao, kakvu olos dovodi i ko predstavlja srpski narod stid me reci da sam srbin, u Njemackoj kad sam bio pitali su me jesam li terorist, to je zafaljujuci Dofiku i volovima koji pripadnici tzv.srbske casti, ekonomski narod unisten, boracka kategorija popljuvana, ponizena, narod gladuje, zafaljujuci takvoj situaciji narod arapima sve oko Sarajeva prodaje u RS, malo pomalo sve ce pokupovati i mi cemi biti stranci, narod uvatila neimastina, arapi dobro placaju i eto nase tragedije. Sve nas je manje i manje, bravo Dodiku, to ti i jeste cilj, arapi su ti do B.luke stigli, pa ti se busaj po prsima srbstvom koliko oces, narod ode i sve za njim. Dok je SDS vodio narod imali smo dostojanstvo i cast, sad nemamo. Srbuj sad materi svojoj

Name

Borac

15.01.2018 21:43

RS nemože otići sa Milom jer je on nije ni donio. Ko god tako misli neka ide zajedno sa njim. Ovo i jeste dio njegove propagande da bez njega nema Srpske. Odgovorno tvrdim da je sa njim nje neće biti i to veoma brzo.

Name

Kriminalci

16.01.2018 09:05

Ceca, kriminalac, kako vlast nije sramota da postrojava kriminalce i salje helikopter po Veću.

Name

Ima I Gorih

15.01.2018 18:12

Zar Nikolić nije opasniji .

ODGOVORITE
Name

Andjeomm

15.01.2018 22:23

E moj Stole lazljivi.Kao tebe Svabe pitale jesi li terorista vecu laz odavno neprocita.A sto se tice ovih momaka Bilbije svaka im cast.Pa Stole dragi na Vladic se provozaj u Prolece kada snega nema da vidis obuke lovackoga drustva Bakirovog i to ima godina.Pa zar Stole ti mislis da mi to u RS neznamo.Stvarno si Stole naivan a kako vidim i zelen.

Name

Lola

15.01.2018 18:25

Oko Cece uvijek neki debili.

ODGOVORITE
Name

Željo

15.01.2018 18:54

Od kada je Arkan umro, jaše i Kurta i Murta.

Name

hm

15.01.2018 18:29

krimos do krimosa ?

ODGOVORITE
Name

A jesu li?

15.01.2018 20:37

"HUMANITARCI" donijeli kakvih paketića? :-) :-) :-) :-).

Name

Karolina

15.01.2018 21:38

To je dodikov demokratski kapacitet.

Name

Re

15.01.2018 22:36

Ovoj stoki treba pod hitno zabraniti ulazak u Bosnu i to dozivotna zabrana.

Name

re

15.01.2018 18:37

Slažem se.Neka svako čisti svoje"dvorište" ili avliju.

ODGOVORITE
Name

reHaris

15.01.2018 18:43

Harise,samo se vi nejavljajte.Pripadnici Srbske Casti su humanitarci a tvoja Federacija je puna vehabija,selefija,terorista spavaca i povratnika sa Sirijskog ratista...Ne znam ja onda ko je ovde otpad....

ODGOVORITE
Name

Kiki

15.01.2018 18:53

I Nikoliću zabranu udarit, pa nek palamudi s one strane Drine.

ODGOVORITE
Name

Sandzak-Trans

15.01.2018 18:55

Poceli smo kopirati Sandzaklije,ovo je na Ilidzi uobicajena slika,likova slicnih ovima koliko hoces.

ODGOVORITE
Name

ahaha

15.01.2018 19:31

Ala pijene Federalci. I Nikolic zabraniti jel da hahaha Republika Srpska je drzava Srpskog naroda i to je svima jasno, i sam naziv kaze to je Republika. Ostali koji ne uvazavaju ustav i teritorijalni integritet Republike Srpske dalje od nase avlije da ne dobijete po nosu

ODGOVORITE
Name

Dosen

15.01.2018 19:36

Pa poslusajte malo Dosena kako priznaje krivicu. To je srbska cast, a ne ovi napumpani sto prijete novim krvoprolicem.

ODGOVORITE
Name

Eh

15.01.2018 21:18

Kajin priznao krivicu i odmah obukao unuformu i to od ovih sto ubijaju u miru,mozes misliti sta bi ti radili da je situacija kao 92 !

Name

Rat

16.01.2018 09:08

Ko hoće rat u kuci ratovao, dosta više.

Name

Za reHaris

15.01.2018 19:39

A zašto da se ne javljaju....Ovo sve što si naveo dokumentuj slikama i činjenicama kao što je uradio i ovaj novinar.Pusti to "rekla-kazala"...kad imaš neke informacije a ovako opasne...budi čovjek i sve lijepo objavi...dokumentovano s pozivom na izvor informacija. S obzirom da je Federacija puna vehabija,terorista..povratnika sa Sirijskog ratišta daj slike tih vehabija...daj dokumente da su bili na Sirijskom ratištu...ako ti nisi sposoban s obzirom na tvoju pismenost, daj nekom novinaru da to uradi...

ODGOVORITE
Name

fix

15.01.2018 20:07

Dajte oruzje obicnom narodu da pohvata ove geliptere i da ih gole otjera iza resetaka...dosta nam je Arkana, Legija, Vojvoda i pickih materina...

ODGOVORITE
Name

teri

15.01.2018 21:36

Za vrijeme rata ovi su svi bili u DutyFreeShop brigadama. Na prvm linijama je uglavnom mrsava sirotinja.

Name

Re reza Haris

15.01.2018 20:20

Bravo za komentar. Pusti se Bajinih podvala. Daj dokumente, dokaze ako imas kakve informacije. To rekla kazala moze svako..

ODGOVORITE
Name

Atenzzione!

15.01.2018 22:46

Može tu i tamo neka bezbjednost ali bre ne može “nacionalna bezbjednost BiH”! Koje nacije BiH? Pa nije BiH nacija, nije nacionalna tvorevina nego TRONACIONALNA! Ne važe za nju uobičajena pravila i konstrukcije. Oprezno s tim izrazima. To ide na ruku onima koji kažu da ovdje žive nekakvi bosanci&hercegovci a ne Srbi, Hrvati i muslimani. Najmanje jedan od ovih naroda ne prihvata tu kvazi državu.

ODGOVORITE
Name

lopovi

15.01.2018 23:34

Sastalase braca po lopoviji oniti neznaju za drugu cast vego za cast ronhil nafta i novac a njiha nezanima casr srbskog naroda vego cast lopovluka i kakve malverzacije gdjesu bili za vrijeme rata u bih bili da uvoze i svercuju cigare i naftu i brasno sa balijama za tu cast oni znaju ne za drugu tobi opet radili da pukne ponovo lopovi

ODGOVORITE
Name

Sirenje nemira i mrznje

16.01.2018 00:35

RS ne treba mrznju i raketni pogon za takva osjecanja. Doticni koji smrca je rekao mom ujaku ako padne kad tuku nista od njega nece ostati te da se drzi za radijator. Ne trebaju nam novi ratovi i nove mrznje. Ne mislim da je Dodik iza ove organizacije. Ne trebaju oni njega za mrznju u Srbiji. Mislim da izgledaju 'born to kill' i ne znam da li mogu biti milostivi. Ako su dobri pravoslavci onda trebaju pomagati svim gradjanima, a ne vrsiti rasnu selekciju.

ODGOVORITE
Name

Guarana

16.01.2018 06:41

Zašto vam smeta sve što je Srbsko? Momci su registrovani kao udruzenje građana koji se bave humanitarnim radom i za to imate dokaza na sve strane! Smeta vam i sto imaju veze sa Rusima! Ko je posle njih na redu da vam zasmeta??? Mozda moto klub "Nocni Vukovi" i oni su patriote, bili su na paradi 9 januara i imaju bliske kontakte sa Putinom??? Umjesto da vodite brigu o Vehabijama koji su kod nas u BIH i koji su svjetska pretnja i poznato je da su ratovali i kod nas i u Siriji, ubijali, klali, osjecali ljudima glave, vi prozivate ove momke. Sram vas bilo!

ODGOVORITE
Name

Joka

16.01.2018 17:58

Svaka cast na kom!Kad vidim da imamo i mi ove budem ponosna i bar malo sigurnija za nase sutra

Name

DRINA

16.01.2018 07:20

MAJKO MOJA CIJI STE VI I KOJE STE VI NACIJE SRBI NISTE SIGURNO

ODGOVORITE