ЕЛ: Звезда - Химки, наставак "турбо" јануара!

Московљани су дошли у Београд да поправе свој лош тренутак, а црвено-бели желе да продуже добар осећај после победе против Цедевите.

Кошарка 16.01.2018 | 11:45
ЕЛ: Звезда - Химки, наставак "турбо" јануара!
Кошаркаши Црвене звезде мтс и Химкија у уторак ће "отворити" евролигашку недељу дуплог програма, утакмицом у Пиониру од 19 часова.

Играчи руског тима допутовали су у Београд у понедељак, а међу њима били су и српски интернационалац Стефан Марковић, који није играо против Звезде у Пиониру од Хемофарма и Чарлс Џенкинс, који је три године играо за црвено-беле и у њиховом дресу освојио две титуле АБА лиге, две титуле Суперлиге Србије и три Купа Кораћа.

После недеље у којој су одиграли три утакмице (Будућност, Ефес, Цедевита), играчи Душана Алимпијевића имаће један дан за одмор и припрему утакмице против екипе коју предводи Алексеј Швед.

Тим из Подмосковља није стигао у Београд у добром расположењу, јер за собом има три пораза у последња четири кола Евролиге и не баш идеалну ситуацију у екипи, кажњеној одузимањем 50 одсто јануарске плате јер је управа незадовољна играма и резултатима.

"Надам се да је само лош тренутак", рекао је Марковић у разговору са српским новинарима.

Као и до сада, без обзира на резултат екипе неће имати превише времена за освртање, јер ће се одмах фокусирати на следеће утакмице, које их очекују већ у четвртак, када ће Звезда гостовати Макабију, док ће Химки дочекати Олимпијакос.

Меч у "Пиониру" биће четврти међусобни ових тимова у Евролиги, а интересантно је да је у сваком претходном побеђивао домаћин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар