Брисел прави план за Балкан

Европска комисија управо ради на стратегији за западни Балкан која ће бити усвојена почетком фебруара и у априлу ћемо представити наше годишње извјештаје, укључујући и извјештај о Босни и Херцеговини - потврдила је за Н1 Маја Коцијанчић, портпаролка европске комесарке за спољне послове Федерике Могерини.

Босна и Херцеговина 12.01.2018 | 21:25
Брисел прави план за Балкан
Ови документи ће бити објављени након њиховог усвајања. Због тога се не могу подијелити нити говорити о њима, будући да су припреме у току, казала је Коцијанчић.

"Година 2018. пружа јединствену прилику западном Балкану да направи неповратне кораке напријед на путу ка интеграцији у ЕУ. Да би то постигли, земље које су у питању морају ставити приоритет на неопходне реформе, а посебно на владавину закона, правде и основних права. Јасно је да ЕУ неће правити компромисе с условима за приступање. Сваки озбиљан напредак условљен је ефикасним реформама", изјавила је Коцијанчић.

"Јасна перспектива ЕУ и даље помаже трансформацији региона. Ово је такође у интересу ЕУ и релевантније је него икад. Земље су већ напредовале на европском путу. Међутим, многе реформе остају неизвршене, посебно у области владавине права, правде и основних права. У циљу одржавања позитивног моментума у цјелини, као и бољег рјешавања заједничких изазова, Комисија сматра неопходним да обезбиједи посебан, посвећен оквир за подршку свим земљама западног Балкана на њиховом путу ка ЕУ", стоји у одговориу.

У овом контексту, Европска комисија тренутно ради на стратегији која ће бити усвојена у фебруару 2018 - навела је. 

"Поред тога, у априлу 2018. године представићемо наше годишње извјештаје. Ово ће узети у обзир напредак земаља у испуњавању обавеза чланства и процијенити ниво њихове спремности за придруживање ЕУ", рекла је Коцијанчић.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ха ха ха

12.01.2018 20:27

Ма дајте......А који по је реду.Двадесети.Ал ви лупате плате од тих јалових планова.Цудо једно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО + ЕУ = 4. Рајх

13.01.2018 10:58

Распадају се а праве планове за друге (које су растурили и растурају). Багра!

Name

демокрација

12.01.2018 20:33

Хоце ли у том Васем плану бити "европског пута"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ

12.01.2018 20:55

Само акцизни путеви,куд цес висе.

Name

Гидина за годином

12.01.2018 21:25

Данас цу сутра цу ,!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мој предлог за бољи зивот

12.01.2018 22:29

Ако мислимо да заједно у оба ентитета напредјујемо у миру и бољем зивотном стандарду: под хитно смјенити садасњу владу у оба ентитета! Нема поједине предсједнике босњака, хрвата и срба. Бице један предсједник на власт од 4 године за оба ентитета! Сваке 4 године це бити србин, хрват и босњак предсједник и нико се неби нити би имао право да се буни или да се угрозено осјеца. Национализам укинути и остро казнити! Корупције одмах истразивати и казнити! Ентитете и кантоне укинути и име садасње дрзаве БиХ промјенити у Босна и Српска (БиС), да оба ентитета буду задовољни и не угрозени, једини проблем би била херцеговина, али и то би се ријесило! Овај мој предлог би одмах отворио пут ка ЕУ! Мозе само бити боље али ако овако наставимо даље као до сад, бице све веца криза и веце задузивање. Мало размислите о овоме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

7

13.01.2018 02:06

ДОНОСИ ЕУ, БРИСЕЛ,ВАСИНГТОН, КО ГОД ХОЦЕ ПЛАНОВЕ ТО ЈЕ ВАС НЕУСПЈЕХ И ТРОСЕЊЕ МАНДАТА. ПРВО СТО БИ МОРАЛИ ДА УРАДИТЕ АКО ВАМ ЈЕ СТАЛО ДО БиХ И ЊЕНИХ ЕНТИТЕТА КАО И ДИСТРИКТА БРЦКО ОСНОВНО ЈЕ СТО МОРАТЕ УРАДИТИ ; 1.ПОЛИТИЦАРЕ НА СВИМ НИВОИМА ОД МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ДО ПРЕДСЈЕДНИКА ЕНТИТЕТА И ЦЛАНОВА ПРЕДСЈЕДНИСТВА УКЛОНИТО СА ЗАБРАНОМ ДА СЕ НЕСМИЈУ БАВИТИ ПОЛИТИКОМ ОНИ И ЊИХОВИ ЦЛАНОВИ ПОРОДИЦЕ, 2.СВЕ ДИРЕКТОРЕ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЦА И ЊИХОВЕ ПОМОЦНИКЕ СМЈЕНИТИ 3.НАВЕДЕНИ ДА ОДГОВАРАЈУ ЗА КРИМИНАЛ НАПРАВЉЕН ЗА 28. ГОДИНА 4.ХИТНО ИСПИТИВАЊЕ ПОРИЈЕКЛА ИМОВИНЕ 5.ДОКАЗАНИМ КРИМИНАЛЦИМА И ЊИХОВИМ САУЦЕСНИЦИМА ОДУЗЕТИ ПАСОШ. 6.НА ФУНКЦИЈЕ ПОСТАВИТИ МЛАДЕ ЉУДЕ НЕ КОМПРОМИТОВАНЕ СА АДЕКВАТНОМ СТРУЦНОМ СПРЕМОМ. 7.ТУЗИОЦЕ И СУДИЈЕ ИМЕНОВАТИ НОВЕ ЉУДЕ СВЕ НАПРИЈЕД НАВЕДЕНО ЈЕ УМРЕЗЕНО , А ЗА ЈАВНОСТ ФАБРИКУЈУ СУКОБЕ. 9.ПОСЛЕ ОВИХ АКТИВНОСТИ МОЗЕТЕ ДА ДОНОСИТЕ РИЈЕШЕЊА О КОНАЧНОМ УРЕЂЕЊУ БиХ.БЕЗ ОВОГ СВЕ ЈЕ ПРАЗНА ПРИЦА.

Name

Турбоскара

13.01.2018 07:57

Бих би сутра усла у еу И нато муслиманима И хрвати су за ми срби неед договору са Србијом.али то нам несмета да своју дјецу саљемо у Еу.Ми смо то Који коцимо улазак бих И РС у Еу. Онда нам Неко крив.Уце Србија у еу неце сигурно цекати Нас. А Далеко нам аРУСИЈА Тако даа цемо ми као И увјек у свему извуци најдебљи крај

ОДГОВОРИТЕ