Шешум: Дигла се непотребна фрка, биће паклено!

Капитен рукометне репрезентације Србије Жарко Шешум рекао је да се подигла непотребна прашина уочи утакмице са Хрватском на Европском првенству.

Остали спортови 11.01.2018 | 15:45
Шешум: Дигла се непотребна фрка, биће паклено!
"Дигла се непотребна медијска фрка. То је непотребно, али се мора и разумети. Тај дерби у свим спортовима је специфичан. Мало је смешно и чудно што сада сви одједном причају о рукомету и Европском првенству. Тако је, како је, тако функционишу медији, ради се, на крају крајева, за клик. То нама не ствара додатну тензију, ни оптерећење", рекао је Шешум, пренео је сајт Рукометног савеза Србије.

Европско првенство биће одржано од 12. до 28. јануара у Хрватској, а Србија ће играти против домаће селекције у петак од 20.30 у Сплиту.

"Тензија сама по себи постоји на старту сваког великог такмичења. Надам се и убеђен сам да ће на терену бити све спортски и фер између нас. Биће посебан доживљај играти у таквој атмосфери. У Београдској арени 2012. године је било другачије, јер смо тада играли у полуфиналу. Биће паклена атмосфера каква је била и у Београду. Прва утакмица доноси само два бода. Није крај света шта год да се деси", додао је Шешум.

Он је рекао и да много српских и хрватских играча играју заједно у разним клубовима и да је њихов однос увек спортски, као и да очекује да ће на терену бити варница, али у спортским оквирима.

Шешуму ће турнир у Хрватској бити осмо велико такмичење за репрезентацију, која ће осим са домаћином играти у групи са Шведском и Исландом. Он је навео да је Шведска озбиљна репрезентација и незгодна, без обзира на састав, док је за Исланд рекао да гаји специфичан стил игре са много трчања.

"Циљ је проћи у други круг. Надам се да ћемо успети после неколико такмичења на којима то нисмо успели. Све утакмице ће бити на једну лопту. Надам се да ће нека превагнути на нашу страну да продјемо групу", додао је Шешум.

Групна фаза ЕП:

12. јануар:
18:15 Шведска – Исланд
20:30 Хрватска – Србија

14. јануар:
18:15 Србија – Шведска
20:30 Исланд – Хрватска

16. јануар:
18:15 Србија – Исланд
20:30 Хрватска – Шведска

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар