Šešum: Digla se nepotrebna frka, biće pakleno!

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Žarko Šešum rekao je da se podigla nepotrebna prašina uoči utakmice sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu.

Ostali sportovi 11.01.2018 | 15:45
Šešum: Digla se nepotrebna frka, biće pakleno!
"Digla se nepotrebna medijska frka. To je nepotrebno, ali se mora i razumeti. Taj derbi u svim sportovima je specifičan. Malo je smešno i čudno što sada svi odjednom pričaju o rukometu i Evropskom prvenstvu. Tako je, kako je, tako funkcionišu mediji, radi se, na kraju krajeva, za klik. To nama ne stvara dodatnu tenziju, ni opterećenje", rekao je Šešum, preneo je sajt Rukometnog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo biće održano od 12. do 28. januara u Hrvatskoj, a Srbija će igrati protiv domaće selekcije u petak od 20.30 u Splitu.

"Tenzija sama po sebi postoji na startu svakog velikog takmičenja. Nadam se i ubeđen sam da će na terenu biti sve sportski i fer između nas. Biće poseban doživljaj igrati u takvoj atmosferi. U Beogradskoj areni 2012. godine je bilo drugačije, jer smo tada igrali u polufinalu. Biće paklena atmosfera kakva je bila i u Beogradu. Prva utakmica donosi samo dva boda. Nije kraj sveta šta god da se desi", dodao je Šešum.

On je rekao i da mnogo srpskih i hrvatskih igrača igraju zajedno u raznim klubovima i da je njihov odnos uvek sportski, kao i da očekuje da će na terenu biti varnica, ali u sportskim okvirima.

Šešumu će turnir u Hrvatskoj biti osmo veliko takmičenje za reprezentaciju, koja će osim sa domaćinom igrati u grupi sa Švedskom i Islandom. On je naveo da je Švedska ozbiljna reprezentacija i nezgodna, bez obzira na sastav, dok je za Island rekao da gaji specifičan stil igre sa mnogo trčanja.

"Cilj je proći u drugi krug. Nadam se da ćemo uspeti posle nekoliko takmičenja na kojima to nismo uspeli. Sve utakmice će biti na jednu loptu. Nadam se da će neka prevagnuti na našu stranu da prodjemo grupu", dodao je Šešum.

Grupna faza EP:

12. januar:
18:15 Švedska – Island
20:30 Hrvatska – Srbija

14. januar:
18:15 Srbija – Švedska
20:30 Island – Hrvatska

16. januar:
18:15 Srbija – Island
20:30 Hrvatska – Švedska

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar