Радници блокирали магистралу

Радници Жељезаре Зеница држали су у блокади магистрални пут на петљи у зеничком насељу Радаково, а разишли су се незадовољни након два сата јер им се није обратио нико од званичника Федерације БиХ.

Босна и Херцеговина 10.01.2018 | 18:01
Радници блокирали магистралу
Радницима се од надлежних обратио само премијер Зеничко-добојског кантона Миралем Галијашевић који је поручио да га изненађује незаинтересованост Владе ФБиХ за њихов проблем, преносе федерални медији.

Више од стотину радника Жељезаре Зеница прво су протестовали на петљи у Блатуши, а потом блокирали магистрални пут у насељу Радаково, гдје су очекивали долазак премијера Фадила Новалића и ресорног министра Нермина Џиндића.

Након два сата радници, који протестују због неисплаћених плата и неувезаног радног стажа, с негодовањем су окончали протест, а нови састанак најавили су за сутра како би одлучили о даљим активностима.

Предсједник Синдиката Жељезаре Зеница Авдија Халиловић рекао је да нада да ће сутра све бити ријешено и да жали што привредници Зенично-добојског кантона трпе због оваквих поступака.

"Ако нам се не буду јављали ни сутра видјет ћемо шта ћемо", додао је Халиловић.



(БН/Срна)
(Фото: Анадолија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Федерација

10.01.2018 17:06

Ех да и ми имамо Милета да нам плати кистру Пиве све би било лаксе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

10.01.2018 17:51

Добро је да нисте у Сарајеву, ни воде имали не би.

Name

Уф

10.01.2018 17:33

Видим у овом већем и развијенијем само мед и млијеко тече, нема Додика да квари идилу и одмах развој у пуном замаху. Срећно вам било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.01.2018 17:51

Кме кме кме нико нам неда пара овај ММФ је бас Безобразан.....

Name

Бакир

10.01.2018 20:46

Гласали сте за мене сад једите г.... тако је било и 90 сјецам се блокирали пут а послали лопове да краду с камиона поцркајте стосе мене тице.

ОДГОВОРИТЕ