Radnici blokirali magistralu

Radnici Željezare Zenica držali su u blokadi magistralni put na petlji u zeničkom naselju Radakovo, a razišli su se nezadovoljni nakon dva sata jer im se nije obratio niko od zvaničnika Federacije BiH.

Bosna i Hercegovina 10.01.2018 | 18:01
Radnici blokirali magistralu
Radnicima se od nadležnih obratio samo premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević koji je poručio da ga iznenađuje nezainteresovanost Vlade FBiH za njihov problem, prenose federalni mediji.

Više od stotinu radnika Željezare Zenica prvo su protestovali na petlji u Blatuši, a potom blokirali magistralni put u naselju Radakovo, gdje su očekivali dolazak premijera Fadila Novalića i resornog ministra Nermina DŽindića.

Nakon dva sata radnici, koji protestuju zbog neisplaćenih plata i neuvezanog radnog staža, s negodovanjem su okončali protest, a novi sastanak najavili su za sutra kako bi odlučili o daljim aktivnostima.

Predsjednik Sindikata Željezare Zenica Avdija Halilović rekao je da nada da će sutra sve biti riješeno i da žali što privrednici Zenično-dobojskog kantona trpe zbog ovakvih postupaka.

"Ako nam se ne budu javljali ni sutra vidjet ćemo šta ćemo", dodao je Halilović.



(BN/Srna)
(Foto: Anadolija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Federacija

10.01.2018 17:06

Eh da i mi imamo Mileta da nam plati kistru Pive sve bi bilo lakse.....

ODGOVORITE
Name

Piksi

10.01.2018 17:51

Dobro je da niste u Sarajevu, ni vode imali ne bi.

Name

Uf

10.01.2018 17:33

Vidim u ovom većem i razvijenijem samo med i mlijeko teče, nema Dodika da kvari idilu i odmah razvoj u punom zamahu. Srećno vam bilo.

ODGOVORITE
Name

re

10.01.2018 17:51

Kme kme kme niko nam neda para ovaj MMF je bas Bezobrazan.....

Name

Bakir

10.01.2018 20:46

Glasali ste za mene sad jedite g.... tako je bilo i 90 sjecam se blokirali put a poslali lopove da kradu s kamiona pocrkajte stose mene tice.

ODGOVORITE