Видео: Други пут за седам дана Матуиди је жртва!

Јурио судију, смиривали га Дибала и Бенатија! „Мрзе ме слаби људи, неће ово проћи без реакције“, каже везиста Јувентуса кога су навијачи опет вређали расистичким повицима.

Фудбал 07.01.2018 | 16:45
Видео: Други пут за седам дана Матуиди је жртва!
Италијани су „узели на зуб“ Блеза Матуидија. Француски везиста је други пут у размаку од само седам дана био жртва расистичког напада. После гостовања у Верони, где су га опонашањем мајмунских крика вређале тамошње присталице, због чега је кљуб кажњен 20.000 евра, првотимац Јувентуса нашао се у центру скандала и на Сардинији.

У суботу вече, мало пре краја првог полувремена утакмице коју је тим Масимилијана Алегрија на крају добио (1:0) са северне трибине поново су се чули неприкладни повици упућени Матуидију.

Чули су их сви на, чак је и некадашњи фудбалер Пари Сен Жермена јурио судију да му објасни шта се дешава, али Ђампаоло Калварезе није реаговао, па су Блеза смиривали Пауло Дибала и Мехди Бенатија.

„Претрпео сам расистичке увреде током меча у Каљарију. Слабићи покушавају да ме застраше мржњом. А ја не мрзим никог и могу само да жалим љде који дају лош пример другима. Фудбал је начин да ширимо једнакост међу људима, страст и инсипирацију и зато га и играм. Мир“, написао је на друштвеним мрежама Блез Матуиди, уз поруку челницима Јувентуса да „ово не сме проћи без реакције“.

Расизам је само један у низу проблема с којима се суочава италијански фудбал. Пре неколико година жртве увреда са трибина били су Марио Балотели и Кевин Принс Боатенг, а лане и Сули Мунтари баш на гостовању Каљарију, у дресу Пескаре.

Чудан неки народ на Сарднији.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар