Video: Drugi put za sedam dana Matuidi je žrtva!

Jurio sudiju, smirivali ga Dibala i Benatija! „Mrze me slabi ljudi, neće ovo proći bez reakcije“, kaže vezista Juventusa koga su navijači opet vređali rasističkim povicima.

Fudbal 07.01.2018 | 16:45
Video: Drugi put za sedam dana Matuidi je žrtva!
Italijani su „uzeli na zub“ Bleza Matuidija. Francuski vezista je drugi put u razmaku od samo sedam dana bio žrtva rasističkog napada. Posle gostovanja u Veroni, gde su ga oponašanjem majmunskih krika vređale tamošnje pristalice, zbog čega je kljub kažnjen 20.000 evra, prvotimac Juventusa našao se u centru skandala i na Sardiniji.

U subotu veče, malo pre kraja prvog poluvremena utakmice koju je tim Masimilijana Alegrija na kraju dobio (1:0) sa severne tribine ponovo su se čuli neprikladni povici upućeni Matuidiju.

Čuli su ih svi na, čak je i nekadašnji fudbaler Pari Sen Žermena jurio sudiju da mu objasni šta se dešava, ali Đampaolo Kalvareze nije reagovao, pa su Bleza smirivali Paulo Dibala i Mehdi Benatija.

„Pretrpeo sam rasističke uvrede tokom meča u Kaljariju. Slabići pokušavaju da me zastraše mržnjom. A ja ne mrzim nikog i mogu samo da žalim ljde koji daju loš primer drugima. Fudbal je način da širimo jednakost među ljudima, strast i insipiraciju i zato ga i igram. Mir“, napisao je na društvenim mrežama Blez Matuidi, uz poruku čelnicima Juventusa da „ovo ne sme proći bez reakcije“.

Rasizam je samo jedan u nizu problema s kojima se suočava italijanski fudbal. Pre nekoliko godina žrtve uvreda sa tribina bili su Mario Baloteli i Kevin Prins Boateng, a lane i Suli Muntari baš na gostovanju Kaljariju, u dresu Peskare.

Čudan neki narod na Sardniji.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar