Сиднеј: Троицки ''пао'' послије три и по сата борбе!

Српски тенисер Виктор Троицки елиминисан је на старту турнира у Сиднеју, пошто је у првом колу поражен од Украјинца Александра Долгополова.  Троицки одмах стао! Српски тенисер није успео да избори пласман у другу рунду турнира у Сиднеју који је освајао 2015. и 2016. године.

Тенис 07.01.2018 | 13:45
Сиднеј: Троицки ''пао'' послије три и по сата борбе!
Долгополов је славио резултатом 2:1 (6:3, 6:7, 7:5) после велике борбе која је трајала готово три и по сата.

Украјинац је добио први сет, Виктор други после тај-брејка, тако да је одлука о победнику пала у трећем сету у којем је српски тенисер имао брејк предности али га је лако испустио.

На крају је Долгополов направио брејк при вођству 6:5 у трећем сету и тако обезбедио пласман у осмину финала турнира у Сиднеју где ће му ривал бити четврти носилац Фабио Фоњини.

Виктор Троицки наставио је у 2018. години онако како је и завршио претходну сезону. Он је елиминисан после само једног меча на четири турнира од последњих шест одиграних у 2017, а тим путем кренуо је и после паузе.

Пре два и по месеца испао је у Бечу и на мастерсу у Паризу у првој рунди, а сада је заустављен на старту турнира у Сиднеју.

Бољи од Виктора Троицког био је Украјинац Александар Долгополов у три сета и жестоке борбе - 6:3, 6:7 (6:8), 7:5.

Српски играч је после изједначења у тај-брејку другог сета, у одлучујућем трећем периоду игре први стигао до предности, али није успео да је сачува. У петом гему направио је брејк, али је Долгополов брзо изједначио (3:3). Троицки је наставио са нападима риваловог сервиса, а у деветом гему пропустио је вероватну кључну прилику за тријумф. Он је тада био на корак од вођства 5:4, али није искористио брејк шансу, док је његов противник то учинио нешто касније и обезбедио пласман у друго коло.

Троицки, који је два пута био најбољи у Сиднеју 2015. и 2016, поражен је после два сата и 20 минута.

Долгополов, тренутно 38. играч на АТП листи, наставља даље и у другој рунди састаће се са четвртим носиоцем, Италијаном Фабиом Фоњинијем.

Турнир у Сиднеју игра се за наградни фонд од 468.910 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар