Sidnej: Troicki ''pao'' poslije tri i po sata borbe!

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je na startu turnira u Sidneju, pošto je u prvom kolu poražen od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.  Troicki odmah stao! Srpski teniser nije uspeo da izbori plasman u drugu rundu turnira u Sidneju koji je osvajao 2015. i 2016. godine.

Tenis 07.01.2018 | 13:45
Sidnej: Troicki ''pao'' poslije tri i po sata borbe!
Dolgopolov je slavio rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 7:5) posle velike borbe koja je trajala gotovo tri i po sata.

Ukrajinac je dobio prvi set, Viktor drugi posle taj-brejka, tako da je odluka o pobedniku pala u trećem setu u kojem je srpski teniser imao brejk prednosti ali ga je lako ispustio.

Na kraju je Dolgopolov napravio brejk pri vođstvu 6:5 u trećem setu i tako obezbedio plasman u osminu finala turnira u Sidneju gde će mu rival biti četvrti nosilac Fabio Fonjini.

Viktor Troicki nastavio je u 2018. godini onako kako je i završio prethodnu sezonu. On je eliminisan posle samo jednog meča na četiri turnira od poslednjih šest odigranih u 2017, a tim putem krenuo je i posle pauze.

Pre dva i po meseca ispao je u Beču i na mastersu u Parizu u prvoj rundi, a sada je zaustavljen na startu turnira u Sidneju.

Bolji od Viktora Troickog bio je Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov u tri seta i žestoke borbe - 6:3, 6:7 (6:8), 7:5.

Srpski igrač je posle izjednačenja u taj-brejku drugog seta, u odlučujućem trećem periodu igre prvi stigao do prednosti, ali nije uspeo da je sačuva. U petom gemu napravio je brejk, ali je Dolgopolov brzo izjednačio (3:3). Troicki je nastavio sa napadima rivalovog servisa, a u devetom gemu propustio je verovatnu ključnu priliku za trijumf. On je tada bio na korak od vođstva 5:4, ali nije iskoristio brejk šansu, dok je njegov protivnik to učinio nešto kasnije i obezbedio plasman u drugo kolo.

Troicki, koji je dva puta bio najbolji u Sidneju 2015. i 2016, poražen je posle dva sata i 20 minuta.

Dolgopolov, trenutno 38. igrač na ATP listi, nastavlja dalje i u drugoj rundi sastaće se sa četvrtim nosiocem, Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 468.910 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar