Двојица осуђеника на хирургији

Убица Недим Бунар и ратни злочинац Саша Ћургуз под јаким мерама обезбеђења пребачени су из бањалучког затвора на Клинику за хирургију Универзитетског клиничког центра РС, сазнаје „ЕуроБлиц“.

Република Српска 05.01.2018 | 12:34
Двојица осуђеника на хирургији
Према изјама очевидаца убица и ратни злочинац доведени су у пратњи затворске полиције, наоружане „до зуба“.

 
Док из УКЦ Републике Српске од јавности крију информације због чега су двојица осуђеника на хирургији, према незваничним информацијама до којих је дошао „ЕуроБлиц“ Бунар и Ћургуз су били подвргнути операцијама, али није јасно из којих разлога.

Долазак осуђеника у пратњи наоружаних особа забринуо је пацијенте који су се у том тренутку затекли на клиници.

-Приметио сам како униформисане и наоружане особе доводе двојицу пацијената који су одмах пребачени на Клинику за хирургију. Чуо сам да су у питању неки осуђеници за тешка кривична дела. Чим су дошли без чекања су их упутили на Клинику - испричао је за „ЕуроБлиц“ очевидац са бањалучке хирургије који је желео остати анониман.

Доласку наоружаних полицајаца и осуђеника присуствовали су и други Бањалучани који су испричали да им није било угодно.

-Вероватно је такав закон да ми обични пацијенти чекамо, а такви пролазе преко реда и решавају своје здравствене проблеме док трепнеш- прокоментарисао је један Бањалучанин.

Врховни суд Републике Српске у мају ове године правоснажно је осудио Недима Бунара (39) из Трнова на 11 година робије због убиства тридесетчетворогодишњег Велибора Васковића у локалу „Бистро“ у месту Кијево код Трнова. Бунар је после убиства побегао са места злочина. Убиству је претходила свађа између браће Велибора и Далибора Васковића са власником кафане "“Бистро“ Гораном Гранићем у коју се умешао и Бунар, иначе Гранићев пријатељ. Након што је видео да су Васковићи претили Гранићу и његовој ћерки, Бунар је отишао по пушку и упуцао Велибора. Саша Ћургуз осуђен је у марту ове године на 15 година затвора због ратног злочина над цивилима на подручју Бихаћа почињен 1992. године. Суд БиХ је у изречену казну урачунао и време које је Ћургуз провео у екстрадиционом притвору у Србији где је ухапшен 2014.

И лекарима забрањено давање информација

Из УКЦ РС јуче су одбили да коментаришу због чега су двојица осуђеника из бањалучког затвора примљени на Клинику за хирургију.

– Према Закону о здравственој заштити РС пацијент има право на поверљивост података које је саопштио доктору, укључујући и оне које се односе на здравствено стање. Такође забрањено је да надлежни доктор, без пристанка пацијента, саопштава податке, без пристанка пацијента- саопштено је из УКЦ РС.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

укцбл

05.01.2018 11:38

Само полиција направи пометњу пацијенти као сви ос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

05.01.2018 15:07

Какву глупост извали?! Исти ко и остали? Треба их пустити да без полиције додју да видим онда коментар