Dvojica osuđenika na hirurgiji

Ubica Nedim Bunar i ratni zločinac Saša Ćurguz pod jakim merama obezbeđenja prebačeni su iz banjalučkog zatvora na Kliniku za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra RS, saznaje „EuroBlic“.

Republika Srpska 05.01.2018 | 12:34
Dvojica osuđenika na hirurgiji
Prema izjama očevidaca ubica i ratni zločinac dovedeni su u pratnji zatvorske policije, naoružane „do zuba“.

 
Dok iz UKC Republike Srpske od javnosti kriju informacije zbog čega su dvojica osuđenika na hirurgiji, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao „EuroBlic“ Bunar i Ćurguz su bili podvrgnuti operacijama, ali nije jasno iz kojih razloga.

Dolazak osuđenika u pratnji naoružanih osoba zabrinuo je pacijente koji su se u tom trenutku zatekli na klinici.

-Primetio sam kako uniformisane i naoružane osobe dovode dvojicu pacijenata koji su odmah prebačeni na Kliniku za hirurgiju. Čuo sam da su u pitanju neki osuđenici za teška krivična dela. Čim su došli bez čekanja su ih uputili na Kliniku - ispričao je za „EuroBlic“ očevidac sa banjalučke hirurgije koji je želeo ostati anoniman.

Dolasku naoružanih policajaca i osuđenika prisustvovali su i drugi Banjalučani koji su ispričali da im nije bilo ugodno.

-Verovatno je takav zakon da mi obični pacijenti čekamo, a takvi prolaze preko reda i rešavaju svoje zdravstvene probleme dok trepneš- prokomentarisao je jedan Banjalučanin.

Vrhovni sud Republike Srpske u maju ove godine pravosnažno je osudio Nedima Bunara (39) iz Trnova na 11 godina robije zbog ubistva tridesetčetvorogodišnjeg Velibora Vaskovića u lokalu „Bistro“ u mestu Kijevo kod Trnova. Bunar je posle ubistva pobegao sa mesta zločina. Ubistvu je prethodila svađa između braće Velibora i Dalibora Vaskovića sa vlasnikom kafane "“Bistro“ Goranom Granićem u koju se umešao i Bunar, inače Granićev prijatelj. Nakon što je video da su Vaskovići pretili Graniću i njegovoj ćerki, Bunar je otišao po pušku i upucao Velibora. Saša Ćurguz osuđen je u martu ove godine na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima na području Bihaća počinjen 1992. godine. Sud BiH je u izrečenu kaznu uračunao i vreme koje je Ćurguz proveo u ekstradicionom pritvoru u Srbiji gde je uhapšen 2014.

I lekarima zabranjeno davanje informacija

Iz UKC RS juče su odbili da komentarišu zbog čega su dvojica osuđenika iz banjalučkog zatvora primljeni na Kliniku za hirurgiju.

– Prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti RS pacijent ima pravo na poverljivost podataka koje je saopštio doktoru, uključujući i one koje se odnose na zdravstveno stanje. Takođe zabranjeno je da nadležni doktor, bez pristanka pacijenta, saopštava podatke, bez pristanka pacijenta- saopšteno je iz UKC RS.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ukcbl

05.01.2018 11:38

Samo policija napravi pometnju pacijenti kao svi os...

ODGOVORITE
Name

d

05.01.2018 15:07

Kakvu glupost izvali?! Isti ko i ostali? Treba ih pustiti da bez policije dodju da vidim onda komentar