Због Брегзита ће жалити генерације

Бивши британски премијер Тони Блер рекао је да вријеме цури за заустављање Брегзита који ће торпедовати Британију и због чега ће жалити генерације које долазе.

Свијет 04.01.2018 | 17:26
Због Брегзита ће жалити генерације
Он је позвао лабуристе да се успротиве том процесу.

Блер, лабуристички премијер од 1997. до 2007. године, рекао је да ће Британија постати сиромашнија и слабија и упозорио да премијерка Тереза Меј није ријешила ниједан проблем у вези статуса Сјеверне Ирске после Брегзита, пренијела је агенција Ројтерс.

"Правимо грешку коју савремени свијет не може да схвати и генерације у будућности нам неће опростити", нагласио је Блер у тексту објављеном на његовој веб страници.

"2018. година биће посљедња шанса да се осигура да ли су предложени нови односи са Европом бољи од постојећих", истакао је Блер.

Блер тражи од његове Лабуристичке партије да се прикључи борби за заустављање Брегзита.

Више од годину и по након што је на референдуму одлучено да Велика Британија напусти ЕУ, Британци су и даље дубоко подијељени у погледу односа према Брегзиту.

Они који подржавају Брегзит сматрају да Блер таквим ставом наноси штету и британским преговорима са ЕУ и вољи људи, навела је британска агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цица

04.01.2018 20:17

Реце БЈЕЛОСВЈЕТСКИ ХОСТАПЛЕР.И ПРАВИ РАТНИ ЗЛОЦИНАЦ.ОВИ ДО САД СТО СУ ОПТУЗЕНИ ОНИ СУ МАЛА МАЦА ЗА ОВОГА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјекна

05.01.2018 03:18

Тхереса Маy је господја за тебе. Иди пробавај косуље, коју год да обуцес, рукави су ти увијек предугацки. Ни манзетне не помазу.

ОДГОВОРИТЕ