Zbog Bregzita će žaliti generacije

Bivši britanski premijer Toni Bler rekao je da vrijeme curi za zaustavljanje Bregzita koji će torpedovati Britaniju i zbog čega će žaliti generacije koje dolaze.

Svijet 04.01.2018 | 17:26
Zbog Bregzita će žaliti generacije
On je pozvao laburiste da se usprotive tom procesu.

Bler, laburistički premijer od 1997. do 2007. godine, rekao je da će Britanija postati siromašnija i slabija i upozorio da premijerka Tereza Mej nije riješila nijedan problem u vezi statusa Sjeverne Irske posle Bregzita, prenijela je agencija Rojters.

"Pravimo grešku koju savremeni svijet ne može da shvati i generacije u budućnosti nam neće oprostiti", naglasio je Bler u tekstu objavljenom na njegovoj veb stranici.

"2018. godina biće posljednja šansa da se osigura da li su predloženi novi odnosi sa Evropom bolji od postojećih", istakao je Bler.

Bler traži od njegove Laburističke partije da se priključi borbi za zaustavljanje Bregzita.

Više od godinu i po nakon što je na referendumu odlučeno da Velika Britanija napusti EU, Britanci su i dalje duboko podijeljeni u pogledu odnosa prema Bregzitu.

Oni koji podržavaju Bregzit smatraju da Bler takvim stavom nanosi štetu i britanskim pregovorima sa EU i volji ljudi, navela je britanska agencija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Cica

04.01.2018 20:17

Rece BJELOSVJETSKI HOSTAPLER.I PRAVI RATNI ZLOCINAC.OVI DO SAD STO SU OPTUZENI ONI SU MALA MACA ZA OVOGA...

ODGOVORITE
Name

Djekna

05.01.2018 03:18

Theresa May je gospodja za tebe. Idi probavaj kosulje, koju god da obuces, rukavi su ti uvijek predugacki. Ni manzetne ne pomazu.

ODGOVORITE