Зимоњић савјетује Нолета: Ако не можеш - немој!

Селектор српске Дејвис куп репрезентације пажљиво прати стање нашег најбољег тенисера. Послао му је и поруку после недавних одустајања.

Тенис 08.01.2018 | 14:30
Зимоњић савјетује Нолета: Ако не можеш - немој!
Ненад Зимоњић будно прати вести о здравственом стању Новака Ђоковића док бивши "Број 1" има проблем са лактом и уочи почетка сезоне 2018.

Селектор Србије у Дејвис купу прави планове за дуел против Американаца у Нишу (2-4. фебруар) и свестан је да нема много шанси да рачуна на свог најважнијег играча.

У разговору за "Спортски журнал", Зимоњић је говорио отворено.

"За Нолета су шансе јако мале, али никада се не зна", рекао је селектор из Дохе, где је наступио на турниру.

На питање који би савет послао Ђоковићу, Зимоњић одговара трезвено.

"Мислим да је најважније да буде стрпљив. Да слуша своје тело, да не форсира по сваку цену. Добро је што он баш то и ради тренутно. Чим се повукао са егзибиције у Абу Дабију, то значи да није био спреман. Самим тим је морао да се повуче и из Дохе".

До коначне одлуке остале су још две недеље.

"Да, али у Мелбурну треба да се игра на три добијена сета, а то су додатни напори. Он ће са својим стручним тимом и докторима да одлучи шта је најбоље, али најважније су стрпљење и да слуша шта му тело говори".

Зимоњић је у истом разговору говорио и о стању осталих репрезентативаца.

На пример, о тренутно повређеном Филипу Крајиновићу...

"Не знам колико је то озбиљно са Филипом. Још нисам причао са њим. Дефинитивна одлука ће бити после прве недеље Аустралије".

О осталима...

"Виктор је у ситуацији да ће одлучити у последњем тренутку, после Аустралијског опена. Зависи од резултата. Брани доста поена, а мењање подлоге никада не иде играчима на руку"

Када су у питању млађи репрезентативци, Зимоњић верује да ће Лајовић бити здрав, мада има проблеме са раменом. Такође, рекао је да ће за меч првог кола Дејвис кола конкурисати и Ђере, Кецмановић и Милојевић.

"Ја сам се повукао и волео бих да нови играчи добију шансу. Поред неизвесних, Новака и Виктора, ту су Крајиновић, Лајовић, Ђере, Милојевић, Кецмановић".

Да ли постоји шанса да селектор опет заигра?

"Само у случају да су пехови са повредама и да нам фале играчи. Мислим да ће нас бити сигурно четворица здравих, а да ли ћу ја као играч-селектор бити пети, видећемо. Нико од наших младих играча нема искуства играња на високом нивоу у дублу. То ће бити више на Филипу, Виктору или Дуцију, ако буду у тиму". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар