Zimonjić savjetuje Noleta: Ako ne možeš - nemoj!

Selektor srpske Dejvis kup reprezentacije pažljivo prati stanje našeg najboljeg tenisera. Poslao mu je i poruku posle nedavnih odustajanja.

Tenis 08.01.2018 | 14:30
Zimonjić savjetuje Noleta: Ako ne možeš - nemoj!
Nenad Zimonjić budno prati vesti o zdravstvenom stanju Novaka Đokovića dok bivši "Broj 1" ima problem sa laktom i uoči početka sezone 2018.

Selektor Srbije u Dejvis kupu pravi planove za duel protiv Amerikanaca u Nišu (2-4. februar) i svestan je da nema mnogo šansi da računa na svog najvažnijeg igrača.

U razgovoru za "Sportski žurnal", Zimonjić je govorio otvoreno.

"Za Noleta su šanse jako male, ali nikada se ne zna", rekao je selektor iz Dohe, gde je nastupio na turniru.

Na pitanje koji bi savet poslao Đokoviću, Zimonjić odgovara trezveno.

"Mislim da je najvažnije da bude strpljiv. Da sluša svoje telo, da ne forsira po svaku cenu. Dobro je što on baš to i radi trenutno. Čim se povukao sa egzibicije u Abu Dabiju, to znači da nije bio spreman. Samim tim je morao da se povuče i iz Dohe".

Do konačne odluke ostale su još dve nedelje.

"Da, ali u Melburnu treba da se igra na tri dobijena seta, a to su dodatni napori. On će sa svojim stručnim timom i doktorima da odluči šta je najbolje, ali najvažnije su strpljenje i da sluša šta mu telo govori".

Zimonjić je u istom razgovoru govorio i o stanju ostalih reprezentativaca.

Na primer, o trenutno povređenom Filipu Krajinoviću...

"Ne znam koliko je to ozbiljno sa Filipom. Još nisam pričao sa njim. Definitivna odluka će biti posle prve nedelje Australije".

O ostalima...

"Viktor je u situaciji da će odlučiti u poslednjem trenutku, posle Australijskog opena. Zavisi od rezultata. Brani dosta poena, a menjanje podloge nikada ne ide igračima na ruku"

Kada su u pitanju mlađi reprezentativci, Zimonjić veruje da će Lajović biti zdrav, mada ima probleme sa ramenom. Takođe, rekao je da će za meč prvog kola Dejvis kola konkurisati i Đere, Kecmanović i Milojević.

"Ja sam se povukao i voleo bih da novi igrači dobiju šansu. Pored neizvesnih, Novaka i Viktora, tu su Krajinović, Lajović, Đere, Milojević, Kecmanović".

Da li postoji šansa da selektor opet zaigra?

"Samo u slučaju da su pehovi sa povredama i da nam fale igrači. Mislim da će nas biti sigurno četvorica zdravih, a da li ću ja kao igrač-selektor biti peti, videćemo. Niko od naših mladih igrača nema iskustva igranja na visokom nivou u dublu. To će biti više na Filipu, Viktoru ili Duciju, ako budu u timu". 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar