Полицајци: Храбра беба није плакала

Док је прилазио контејнеру у сарајевској улици Кошево у којем је пронашао тек рођену бебу, из груди младог полицајца Аднана Турчала отео се дубок уздах. Тренутак када је малено лице извирило заувијек ће му остати урезан у сјећање, као и невини поглед који га је обасјао када ју је промрзлу извадио из контејнера.

Босна и Херцеговина 03.01.2018 | 19:00
Полицајци: Храбра беба није плакала
Овај полицајац, када је стигла дојава, стрепио је хоће ли беба преживјети, али, срећом, он и колега Мидхат Хоџић стигли су на вријеме. Када ју је узео у руке, видио је да на глави има капицу те да је била у бенкици умотана у пешкир. Још под утисцима због онога што је доживио у новогодишњој ноћи, Турчало каже да од силног узбуђења једва може и причати, пише Аваз.ба.

С колегом из Полицијске станице Центар Мидхатом Хоџићем патролирао 31. децембра прошле године код стадиона "Асим Ферхатовић Хасе" на Кошеву. Ни слутио није да ће за неколико тренутака доживјети нешто што ће му можда обиљежити каријеру.

''Запримили смо дојаву да из контејнера у улици Кошево допиру чудни звукови. За 40 секунди нашли смо се на лицу мјеста. Прошли смо кроз сва могућа црвена свјетла на семафорима… Срећа да смо живи остали колико сам брзо возио. Колега Мидхат и ја извадили смо батерије и нагнули се преко контејнера. Смеће као смеће... Погледамо боље, кад тамо беба! Жива беба, чиста, лијепо обучена… Храбра мрвица није плакала, а бачена је у контејнер! Нисам могао вјеровати шта видим својим очима. Не сјећам се више ни шта сам помислио тада. Само сам је чврсто зграбио да је извучем из смећа'', прича Турчало.

Десетак секунди касније лице мјеста врвјело је од полиције, каже Турчало. Двадесетак полицајаца, сигурно, придружило им се на терену. Његов колега Мидхат жури да уђе у топло возило да угрије промрзлу бебу.

''Упаљено гријање у ауту. Држим је на крилу... Не плаче, не гуче, ништа... Обгрлио сам је рукама, а онда сам узео декицу и умотао је да је још више загријем. Хитну смо позвали, која је одмах бебу пребацила на Педијатрију. Колега Турчало кренуо је с њима, а ја сам остао на увиђају с осталима'', каже полицајац Мидхат Хоџић.

Извор: Аваз

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

боро

03.01.2018 18:06

какав је то болестан ум да баци дијете , поззз полицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантиц

03.01.2018 18:14

Вама људи свака част али не могу да вјерујем да неко има такву дусу да бебу баци у контејнер и тако је остави да полако умире , бозе ме сачувај од таквих нељуди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

03.01.2018 18:57

Момци ..свака вам част и Бог вас чувао.Позз из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

03.01.2018 19:01

Какав ужас, "мајку" на принудни рад и недозволит да икада пољуби мушкарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гени

03.01.2018 20:36

У Босни се плаце због емоција и врло ријетко због бола. Когод да је бебу оставио у контејнеру зелио је да зиви. Контејнер смрди, али дрзи вецу температуру него сто је вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мима

04.01.2018 16:35

Ако је зелио да зиви, засто не остави дијете на вратима болнице или нецијег стана. У контејнер са смецем бебу мозе да баци болестан ум!!!