Црни биланс на путевима у БиХ

Најмање пет особа погинуло је у саобраћајним несрећама на бх. путевима у протеклих неколико дана, а страхује се да је шеста жртва Есад Омерсофтић (19), који је у понедјељак слетио у ријеку Босну.

Босна и Херцеговина 02.01.2018 | 19:57
Црни биланс на путевима у БиХ
Мјештани Маглаја су јутрос наставили потрагу за Омерсофтићем, а у акцију су се и укључили и припадници Федералне управе цивилне заштите, који су  претраживали терен од Маглаја до Добоја, али Есад још није пронађен.

Он је јуче, око три сата ујутро, очевом опел астром слетио у Босну, а ватрогасци су из воде извукли ауто, у којем су пронађени патика и наочаре.

Црни низ почео је у петак око 18.20 када су у мјесту Превиле, надомак Мркоњић Града, у судару аудија 80 и аудија А6, погинули Дарко Тодоровић (32) и његова мајка Радојка Тодоровић (54).

Белмин Бегић (20) из Санског Моста управљао је аудијем А6, док је Дарко био за воланом аудија 80, у којем је била и Ђ.К. (17), а која је повријеђена. 

Свега два сата касније, око 20.30, Драшко Лајић (33) погинуо је у судару фолксваген џете и рено мегана на магистралном путу Бањалука - Градишка.

Лајић је кобних тренутака био за воланом џете, а у тој несрећи у градишком мјесту Брестовчина повријеђена је М.Н., која је била сувозач у рено мегану.

Само 20 минута касније, трагедија и код Лакташа - око 20.50 у Кришковцима погинуо је Марко Ћејић (18), сувозач у форд фиести, за чијим воланом је био његов брат Милош Ћејић  (24), а који је повријеђен.

Полиција истражује узрок тих трагедија, као и стравичне саобраћајне несреће која се у недјељу у 3.20 догодила у лакташком мјесту Гламочани, гдје је погинуо Матео Пуљак (32) из Бањалуке.

Тај младић је голфом четири, словеначких регистарских ознака, ударио у наплатну кућицу на магистралном путу Бањалука - Клашнице.
Изузев ових језивих трагедија, још неколико тежих саобраћајних незгода догодило се протеклих дана на нашим путевима, а повријеђено је више од десет лица.

Седамнаестогодишња М.З. из Бањалуке, којој је повријеђена глава у саобраћајној несрећи у Улици војводе Милоша Дреновића, прикључена је на апарате за дисање и све даље прогнозе су неизвјесне. У тој улици сударили су се БМW и хјундаи, а још два лица су теже повријеђена.

Извор: НН
Фото: АТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ВОЗАЧ

02.01.2018 19:19

ЖАЛОСНО АЛИ ДРЖАВА НИШТА НЕ ПОДУЗИМА ПО ТОМ ПИТАЊУ,ВА У РС ГОТОВО НИШТА. ИМАМО АГЕНЦИЈУ ЗА САОБРАЋАЈ У КОЈОЈ РАДЕ НЕЗНАЛИЦЕ. ИМАМО МУП КОМЕ ОСИГУРАВАЈУЋЕ КУЋЕ ВОДЕ ПОЛИТИКУ У САОБРАЋАЈУ И КОЈИ СЕ САМО БАВИ ВОЗАЧЕМ И КАКО ГА КАЗНИТИ А НИШТА НЕ РАДЕ НА ДРУГИМ ФАКТОРИМА КОЈИ УТИЧУ НА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА. ЊИМА ЈЕ БИТНА НАБАВКА СТОТИНУ РАДАРА ДА НАПУНЕ БУЏЕТ ИЗ КОЈЕГ ЋЕ ОНДА КУПИТИ КОЊЕ И ПРАВИТИ ЦИРКУС А И НАПУНИТИ НЕЧИЈЕ ЏЕПОВЕ. У СВИМ НОРМАЛНИМ ДРЖАВАМА ЈЕ БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ЈЕ ПРОБЛЕМ КОЈИМ СЕ БАВЕ СВИ У ДРЖАВИ, УПРАВЕ САОБ.ПОЛУЦИЈЕ, ОПШТИНЕ, ШКОЛСТВО ИТД. У РС ГОДИШЊЕ ПИГИНЕ СТОТИНЕ ЉУДИ А НЕМАМО УПРАВУ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ АЛИ ЗАТО ИМАМО НЕКЕ УПРАВЕ КОЈЕ СЛУЖЕ САМО ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ КВАЗИ КАДРОВА КОЈИ НИШТА БЕ РАДЕ ОСИМ ШТО ПРИМАЈУ ВИСОКЕ ПЛАТЕ И СЛУЖЕ РЕЖИМУ. ЖАЛОСНО АЛИ ИСТИНИТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

залост

02.01.2018 20:23

Критика је потребна и стоји, али треба и саме возаче критиковати. Бахатост је на друмовима, некултура, дрскост, безобразлук, и из тога избијају несреце. Такав смо ми народ. Како другације објаснити возаца једног комбија који претице у тунелу, у кривини или несто друго. Мислим да треба од малих ногу васпитавати дијете о свему,па и о вожњи. Него, слаба је дисциплина у држави. Туга. Покој душама ових људи!

Name

НН

02.01.2018 20:42

Агенција за безбједност саобраћаја је агенција у којој посао добијају само чланови ДНС. С обзиром да Министарство саобраћаја и Мин просвјете припада ДНС директор агенције и поред тога што је свјестан да тога доста не штима "осуђен" је на то да мора ћутати а на тај начин чува своју столицу. Из агенције само најављују разне кампање које се своде на дјељење летака. Права кампања траје најмање годину дана и кошта стотине хиљада марака, а њихове кампање пар стотина марака. Одговор је немамо пара. Иако је идентификовано неколико црних тачака на којима свакодневно гину грађани РС путеви РС ништа не предузимају, а из АБС РС се не оглашавају јер и путеви припадају ДНС. Завод за образовање је управна организација Министарства просвјете и проводе возачке испите, а опет је ту ДНС. Познато је какав хаос влада у области возачких испита а нико се не смије огласити по овом питању. У управи саобраћајне полиције РС раде само 3 саобраћајна инж. који раде на пословима вјештачења саобр. незгода док оперативне послове у саобраћају раде менађзери, комерцијалисти, политички истомишљеници, итд. Из овога се да закључити да је кадровска политика и људи које је ДНС поставио на најодговорније функције главни кривци за стање у области безбједности саобраћаја у РС.

Name

ПЈЕШАК

02.01.2018 20:45

НЕМА НАМ СПАСА , ЈЕР У ОВОЈ ДРЖАВИ СЕ СВЕ ВРЕДНУЈЕ ПОГРЕШНО И НАКАРАДНО !

Name

ЛАКА

03.01.2018 09:31

РЕ, НН, НАМЕЋЕ СЕ ЗАКЉУЧАК ДА ОВАКВО СТАЊЕ ОДГОВАРА ОВИМА НА ВЛАСТИ. ВЈЕРУЈЕМ ДА СУ У ДИЛУ СА ДОКТОРИМА, ЛИМАРИМА, ГРОБАРИМА, ВЈЕШТАЦИМА,АДВОКАТИМА И ОСИГУРАВАЈУЋИМ КУЋАМА. ТРГУЈУ НЕСРЕЋАМА, ЈЕР КАКО ДРГАЧИЈЕ ОБЈАСНИТИ ОНЕ НАПЛАТНЕ КУЋИЦЕ У ГЛАМОЧАНИМА. ЗБОГ ОНАКВОГ КРИМИНАЛА ПАЛА ВИ ВЛАДА ЊЕМАЧКЕ А КАМОЛИ ОВЕ ПРИВАТНЕ ПРЋИЈЕ. ГЛУП НАРОД, ЈАДНА ДРЖАВА

Name

ре пјесак

03.01.2018 12:37

Да би говирио у дрзави борас имат услове за дрзаву које тзв беиха нема.сто знаци немој спомињат дјабе дрзаву.даље овај први несто спомиње Републику Српску. Мајмуне прво види ситуацију у својој федерацији оа прицај.мада мозес дјабе јет усо сам лицно криз васу територију И да ти не прицам.

Name

Комуналац

02.01.2018 21:02

Овога у Градисци младога возаца Лајица напиле колеге возаци на фести и таквога пустили да иде куци.Лака му црна земља.

ОДГОВОРИТЕ