Ф1: Ред Бул од 2021. на Астон Мартинов погон?

Неколико екипа из Формуле 1 заинтересовано је за сарадњу са Астон Мартином, који разматра да у блиској будућности постане снабдевач мотора.

Остали спортови 02.02.2018 | 15:30
Ф1: Ред Бул од 2021. на Астон Мартинов погон?
Астон Мартин ће следеће сезоне бити спонзор Ред Була, али би од 2021. године, када Ф1 уведе нова правила за моторе, која би требало да утичу на ограњичење трошкова, могао и да понуди екипама своје агрегате.

Британски произвођач спортских аутомобила је већ почео свој Ф1 пројекат, тако што је у свој тим довео бивше шефове Фераријевог Ф1 тима Јерга Роса и Луку Марморинија.

Јасно је да би Ред Бул био први на листи тимова који би узео Астон Мартинов мотор, с обзиром на однос две компаније. Уколико се то догоди, логичан потез би био да се Астон Мартинов агрегат нађе и у Ред Буловим млађем брату Торо Росу, а европски медији преносе да је још неколико независних тимова контактирало британску компанију.

"Морате узети у обзир и нематеријалну корист, јер прилачамо и о маркетиншкој добити, не само физичкој заради. Та маркетиншка корист се претвара у продају аутомобила, због чега ми све ово и радимо. Желимо да посејемо семе за аутомобил који ће бити конкурент Ферарију 488, због чега је настала и Валкира (Валрyрие, супераутомобил). Све је у стварању кредибилитета за суочавање са Фераријем, Ламборгинијем и Меклареном на путу. План за 2021. годину је одличан, јер ћемо имати времена да "избацимо" аутомобил", рекао је директор Астон Мартина Енди Палмер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар