F1: Red Bul od 2021. na Aston Martinov pogon?

Nekoliko ekipa iz Formule 1 zainteresovano je za saradnju sa Aston Martinom, koji razmatra da u bliskoj budućnosti postane snabdevač motora.

Ostali sportovi 02.02.2018 | 15:30
F1: Red Bul od 2021. na Aston Martinov pogon?
Aston Martin će sledeće sezone biti sponzor Red Bula, ali bi od 2021. godine, kada F1 uvede nova pravila za motore, koja bi trebalo da utiču na ogranjičenje troškova, mogao i da ponudi ekipama svoje agregate.

Britanski proizvođač sportskih automobila je već počeo svoj F1 projekat, tako što je u svoj tim doveo bivše šefove Ferarijevog F1 tima Jerga Rosa i Luku Marmorinija.

Jasno je da bi Red Bul bio prvi na listi timova koji bi uzeo Aston Martinov motor, s obzirom na odnos dve kompanije. Ukoliko se to dogodi, logičan potez bi bio da se Aston Martinov agregat nađe i u Red Bulovim mlađem bratu Toro Rosu, a evropski mediji prenose da je još nekoliko nezavisnih timova kontaktiralo britansku kompaniju.

"Morate uzeti u obzir i nematerijalnu korist, jer prilačamo i o marketinškoj dobiti, ne samo fizičkoj zaradi. Ta marketinška korist se pretvara u prodaju automobila, zbog čega mi sve ovo i radimo. Želimo da posejemo seme za automobil koji će biti konkurent Ferariju 488, zbog čega je nastala i Valkira (Valryrie, superautomobil). Sve je u stvaranju kredibiliteta za suočavanje sa Ferarijem, Lamborginijem i Meklarenom na putu. Plan za 2021. godinu je odličan, jer ćemo imati vremena da "izbacimo" automobil", rekao je direktor Aston Martina Endi Palmer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar