Рукометаши Србије поражени и од Румуније

Рукометна репрезентација Србије поражена је од Румуније 28:21 (15:13) у борби за треће место на "Јелоу купу" у швајцарском Винтертуру.

Остали спортови 31.12.2017 | 15:30
Рукометаши Србије поражени и од Румуније
Састав Србије, ослабљен повредама и изостанком играча из немачке Бундеслиге који ће се у недељу прикључити екипи, доживео је други пораз у Швајцарској после домаће селекције.

Најефикаснији код "орлова" био је Мијајло Марсенић са осам голова, Петар Ђорђић дао је четири, а Добривоје Марковић три.

Дуел са Румунима може се поделити на период до 23. минута и остатак меча. "Орлови" су до тог тренутка водили 11:8 уз ефикасне Марсенића, Ђорђића и Марковића, те коректну одбрану са Цупаром међу стативама. 

Румуни су серијом 7:2 решили у корист последњих седам минута првог полувремена, а предност нису испустили до краја утакмице (15:13). Понестало је решења у нападу у тиму Јовице Цветковића, па је тим чувеног тренера шпанске Барселоне, Ћавија Пасквала, у 39. минуту дошао до "плус" пет – 20:15. 

Вратио се српски тим у игру головима младог левог бека Милана Јовановића, али се испоставило да ближе од три гола минуса није могао (20:170, 21:18). 

Дао је српски селектор шансу свим расположивим снагама осим поштеђених Немање Илића и Стефана Вујића који нису били у протоколу, али није ишло, пре свега, у нападу. Румуни су решили последња четири минута серијом 3:0 и на крају славили убедљиво – 28:21. 

Стрелци за Србију: Ђорђић 4, Марсенић 8, Марковић 3, Црноглавац 2, Илић В 1, Ђукић 1, Јовановић 2, Цупара шест одбрана, Иванишевић две одбране.

Српски рукометаши у недељу се враћају у Београд из Швајцарске, а поподне их очекује први тренинг у Ковилову у комплетном саставу. 

Прво место на турниру освојила је Русија победом над домаћином 30:29.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар