Rukometaši Srbije poraženi i od Rumunije

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Rumunije 28:21 (15:13) u borbi za treće mesto na "Jelou kupu" u švajcarskom Vinterturu.

Ostali sportovi 31.12.2017 | 15:30
Rukometaši Srbije poraženi i od Rumunije
Sastav Srbije, oslabljen povredama i izostankom igrača iz nemačke Bundeslige koji će se u nedelju priključiti ekipi, doživeo je drugi poraz u Švajcarskoj posle domaće selekcije.

Najefikasniji kod "orlova" bio je Mijajlo Marsenić sa osam golova, Petar Đorđić dao je četiri, a Dobrivoje Marković tri.

Duel sa Rumunima može se podeliti na period do 23. minuta i ostatak meča. "Orlovi" su do tog trenutka vodili 11:8 uz efikasne Marsenića, Đorđića i Markovića, te korektnu odbranu sa Cuparom među stativama. 

Rumuni su serijom 7:2 rešili u korist poslednjih sedam minuta prvog poluvremena, a prednost nisu ispustili do kraja utakmice (15:13). Ponestalo je rešenja u napadu u timu Jovice Cvetkovića, pa je tim čuvenog trenera španske Barselone, Ćavija Paskvala, u 39. minutu došao do "plus" pet – 20:15. 

Vratio se srpski tim u igru golovima mladog levog beka Milana Jovanovića, ali se ispostavilo da bliže od tri gola minusa nije mogao (20:170, 21:18). 

Dao je srpski selektor šansu svim raspoloživim snagama osim pošteđenih Nemanje Ilića i Stefana Vujića koji nisu bili u protokolu, ali nije išlo, pre svega, u napadu. Rumuni su rešili poslednja četiri minuta serijom 3:0 i na kraju slavili ubedljivo – 28:21. 

Strelci za Srbiju: Đorđić 4, Marsenić 8, Marković 3, Crnoglavac 2, Ilić V 1, Đukić 1, Jovanović 2, Cupara šest odbrana, Ivanišević dve odbrane.

Srpski rukometaši u nedelju se vraćaju u Beograd iz Švajcarske, a popodne ih očekuje prvi trening u Kovilovu u kompletnom sastavu. 

Prvo mesto na turniru osvojila je Rusija pobedom nad domaćinom 30:29.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar