Осам пријава за главног ревизора

На конкурс за избор главног ревизора и замјеника главног ревизора пристигло је осам пријава, а према незваничним информацијама - најближи фотељи је садашњи в. д. главног ревизора Јово Радукић.

Република Српска 29.12.2017 | 07:39
Осам пријава за главног ревизора
Пријаве на конкурс биће отворене највјероватније одмах након прославе Дана Републике, а након тога биће обављени интервјуи с кандидатима који испуњавају услове за ту позицију.

"Одлучили смо да то оставимо за послије Божића. Још не знамо ко се све пријавио за ту позицију, јер на ковертама са документацијом и пријавом нису исписана имена пошиљалаца", рекао је Недељко Милаковић, посланик СП-а и члан Комисије за избор главног ревизора и замјеника главног ревизора Републике Српске.

У незваничним разговорима, посланици, али и поједини чланови Комисије, кажу да још нико није говорио о конкретним именима, али да ће вјероватно Радукић остати на тој функцији с обзиром на то да је већ започео неке послове у Главној служби за ревизију јавног сектора, те да почетком године креће и посао ревизије и израде ревизорских извјештаја за 2017. годину.

"Када се отворе коверте и обаве интервјуи, Комисија прави листу најуспјешнијих кандидата и шаље је предсједнику Републике Српске, који предлаже именовање главног ревизора и његовог замјеника", рекао је Радован Вуковић, предсједник Комисије за избор и именовања Народне скупштине РС.

Услови за главног ревизора и његовог замјеника су звање дипломираног економисте са стечених 240 бодова и искуство у области рачуноводства и ревизије, јавних финансија или јавне администрације у трајању од најмање деценије. Један од услова је да се против њих не води кривични поступак, нити да су правоснажно осуђени на казну затвора за кривична дјела, с изузетком дјела против безбједности у саобраћају, а главни ревизор и његов замјеник именују се на период од седам година без могућности поновног избора.

Позиција главног ревизора и замјеника остала је упражњена након што су бивши главни резвор Душко Шњегота и његов замјеник Дарко Пејић поднијели оставке након критика из власти на њихов рачун у вези са дефицитом буџета РС. Главна служба за ревизију јавног сектора на челу са Шњеготом тада је утврдила да је дефицит буџета РС око 170 милиона КМ, а што су из Владе РС одмах демантовали, тврдећи да је дефицит око 45 милиона КМ, а што су касније потврдили и Међународном монетарном фонду (ММФ).

(Независне новине)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ико

29.12.2017 07:02

Зна ли се колика је плата главног ревизора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давидовић

29.12.2017 07:50

Пет хиљада марака плус минули рад плус топли оброк плус регрес

Name

Ако мене питате :)

29.12.2017 14:03

Ја бих изабрао за главног Додик Милорада а за помоцника Тегелтију,и ријесис пљацку и проблеме, све за тили цас,док лупис дланом о длан све као "суза цисто".Ста банка која банка пропала,какв дуг,комw дуг...

Name

Банкарски лоби

29.12.2017 07:47

Јован фон Радукиц је наш фаворит, а ми се питамо све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гим

29.12.2017 07:53

Дефицит је јос веци него сто је то исказала ревизија и није тачно да је ММФ потврдио Тегелтијине наводе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

29.12.2017 08:44

ИСТИНА НИЈЕ МЈЕРОДАВНА НА ОВИМ БАЛКАНСКИМ ПРОСТОРИМА - САНАДЕР, ТОДОРИЋ, МИШКОВИЋ И СВИ НАШИ ПЛИТИЧАРИ СУ ЖИВИ СВЈЕДОЦИ ДА ЈЕ ТО ТАЧНО...

Name

кнез

29.12.2017 09:03

ГИМ ...како те нису Руси отели тако паметног ...вапе за финанс. струцњацима

Name

Бака

29.12.2017 09:57

Ово је само јос једно замајавање овог народа ми спремнијег нисмо имали од Дуска Сњеготе смијењен је само сто је постено радио. Суј пристигло 8 пријава и тобозе комисија це изабрат који има нај вие бодова то је самофарса бит це изабран онај који це радит сто мувлада нареди или це опет бити смијењен зиви били па видјели

Name

Новоматицов перач новца РЕВИЗОР!

29.12.2017 18:31

Пошто је Јово Радукић одан Арију Ливнеу и Милораду Додику и за њих и Новоматиц Адмирал пере новац преко НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо,ова два дрипца Миле и Ари почастили су га ревизорском функциом,а и моћи ће наручи Ревизорски Извјештај по сопственој жељи. Браво за владаоце који су Новоматицов филтер прљавог новца!

ОДГОВОРИТЕ