Osam prijava za glavnog revizora

Na konkurs za izbor glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora pristiglo je osam prijava, a prema nezvaničnim informacijama - najbliži fotelji je sadašnji v. d. glavnog revizora Jovo Radukić.

Republika Srpska 29.12.2017 | 07:39
Osam prijava za glavnog revizora
Prijave na konkurs biće otvorene najvjerovatnije odmah nakon proslave Dana Republike, a nakon toga biće obavljeni intervjui s kandidatima koji ispunjavaju uslove za tu poziciju.

"Odlučili smo da to ostavimo za poslije Božića. Još ne znamo ko se sve prijavio za tu poziciju, jer na kovertama sa dokumentacijom i prijavom nisu ispisana imena pošiljalaca", rekao je Nedeljko Milaković, poslanik SP-a i član Komisije za izbor glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora Republike Srpske.

U nezvaničnim razgovorima, poslanici, ali i pojedini članovi Komisije, kažu da još niko nije govorio o konkretnim imenima, ali da će vjerovatno Radukić ostati na toj funkciji s obzirom na to da je već započeo neke poslove u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora, te da početkom godine kreće i posao revizije i izrade revizorskih izvještaja za 2017. godinu.

"Kada se otvore koverte i obave intervjui, Komisija pravi listu najuspješnijih kandidata i šalje je predsjedniku Republike Srpske, koji predlaže imenovanje glavnog revizora i njegovog zamjenika", rekao je Radovan Vuković, predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Narodne skupštine RS.

Uslovi za glavnog revizora i njegovog zamjenika su zvanje diplomiranog ekonomiste sa stečenih 240 bodova i iskustvo u oblasti računovodstva i revizije, javnih finansija ili javne administracije u trajanju od najmanje decenije. Jedan od uslova je da se protiv njih ne vodi krivični postupak, niti da su pravosnažno osuđeni na kaznu zatvora za krivična djela, s izuzetkom djela protiv bezbjednosti u saobraćaju, a glavni revizor i njegov zamjenik imenuju se na period od sedam godina bez mogućnosti ponovnog izbora.

Pozicija glavnog revizora i zamjenika ostala je upražnjena nakon što su bivši glavni rezvor Duško Šnjegota i njegov zamjenik Darko Pejić podnijeli ostavke nakon kritika iz vlasti na njihov račun u vezi sa deficitom budžeta RS. Glavna služba za reviziju javnog sektora na čelu sa Šnjegotom tada je utvrdila da je deficit budžeta RS oko 170 miliona KM, a što su iz Vlade RS odmah demantovali, tvrdeći da je deficit oko 45 miliona KM, a što su kasnije potvrdili i Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

(Nezavisne novine)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Iko

29.12.2017 07:02

Zna li se kolika je plata glavnog revizora

ODGOVORITE
Name

Davidović

29.12.2017 07:50

Pet hiljada maraka plus minuli rad plus topli obrok plus regres

Name

Ako mene pitate :)

29.12.2017 14:03

Ja bih izabrao za glavnog Dodik Milorada a za pomocnika Tegeltiju,i rijesis pljacku i probleme, sve za tili cas,dok lupis dlanom o dlan sve kao "suza cisto".Sta banka koja banka propala,kakv dug,komw dug...

Name

Bankarski lobi

29.12.2017 07:47

Jovan fon Radukic je naš favorit, a mi se pitamo sve!

ODGOVORITE
Name

Gim

29.12.2017 07:53

Deficit je jos veci nego sto je to iskazala revizija i nije tačno da je MMF potvrdio Tegeltijine navode

ODGOVORITE
Name

DEGOTHIA

29.12.2017 08:44

ISTINA NIJE MJERODAVNA NA OVIM BALKANSKIM PROSTORIMA - SANADER, TODORIĆ, MIŠKOVIĆ I SVI NAŠI PLITIČARI SU ŽIVI SVJEDOCI DA JE TO TAČNO...

Name

knez

29.12.2017 09:03

GIM ...kako te nisu Rusi oteli tako pametnog ...vape za finans. strucnjacima

Name

Baka

29.12.2017 09:57

Ovo je samo jos jedno zamajavanje ovog naroda mi spremnijeg nismo imali od Duska Snjegote smijenjen je samo sto je posteno radio. Suj pristiglo 8 prijava i toboze komisija ce izabrat koji ima naj vie bodova to je samofarsa bit ce izabran onaj koji ce radit sto muvlada naredi ili ce opet biti smijenjen zivi bili pa vidjeli

Name

Novomaticov perač novca REVIZOR!

29.12.2017 18:31

Pošto je Jovo Radukić odan Ariju Livneu i Miloradu Dodiku i za njih i Novomatic Admiral pere novac preko NOVO RS doo i RSA GAMING Doo,ova dva dripca Mile i Ari počastili su ga revizorskom funkciom,a i moći će naruči Revizorski Izvještaj po sopstvenoj želji. Bravo za vladaoce koji su Novomaticov filter prljavog novca!

ODGOVORITE