Гатузо: Побједа у дербију - "простор за дисање"!

Тренер Милана Ђенаро Гатузо поручио је да ће тријумф у четвртфиналу Купа Италије против Интера (1:0) бар на кратко поправити атмосферу у табору "росонера".

Фудбал 28.12.2017 | 18:45
Гатузо: Побједа у дербију - "простор за дисање"!
Први пут у историји продужеци су одлучили побједника у куп дуелу Милана и Интера.

"Росонери" су синоћ славили поготком 19-годишњег нападача Патрика Кутронеа у 104. минуту и тако заказали двомеч са Лациом у полуфиналу Купа Италије.

"Ова побједа сигурно неће ријешити све наше проблеме, али свакако да нам даје 'простор за дисање'. Тежак период је иза нас, тако да је овај тријумф од велике важности. Као играч освојио сам све, али морам бити свјестан да сам у тренерском послу тек почетник", искрен је тренер Ђенаро Гатузо, који је коначно остварио један велики тријумф као тренер Милана.

Милан и Интер четврти пут срели су се у четвртфиналу куп такмичења, а "црвено-црни" трећи пут успјели су да елиминишу градског ривала.

"Можда сам најгори тренер у Серији А, али увијек тежим да побиједим, чак и кад се играм са сином у дворишту. Желим да моји играчи покажу у наредним мечевима покажу да одлична игра против Интера није била случајност", поручио је млади стручњак.

Резервни чувар мреже Антонио Донарума израстао је у јунака утакмице, након што је због повреда његовог брата Ђанлуиђија и Марка Сторарија непланирано добио прилику да дебитује у црвено-црном дресу.

"Очекујем рођење сина и ову утакмицу поклањам својој супруги. Биће ово најбољи мјесец у мом животу", био је одушевљен голман "росонера".

Навијачи Милана прозвали су га "паразитом", с обзиром да је до сада тренирао и узимао новац, а није играо.

"Срећан сам јер нисам могао имати бољи деби. Ђиђо и ја били смо повријеђени након увреда од стране навијача, али наставили смо да радимо у тишини. Много глупости је речено у ранијем периоду. Никада клуб није условљавао мојим доласком. Рекао ми је само да дођем и играм", поручио је старији Донарума.

Са друге стране, стратег Интера Лучано Спалети никако не може бити задовољан формом у којој се налази његов тим. До прије петнаестак дана, "неразури" нису знали за неуспјех, а сада су везали три узастопна пораза, два у првенству и сада у Купу.

"Изгубили смо самопоуздање. Морамо да ријешимо проблеме међу нама. Ако будемо чекали да неко други то уради за нас, бићемо у великом проблему. Увјерен сам да имамо потенцијал да побиједимо свакога, али те способности морамо чешће да показујемо", рекао је Спалети.

Антонио Кандрева додао је да је морал у тиму на веома ниском нивоу.

"Елиминација нас боли, јер смо жељели да прођемо даље. Разочарани смо јер смо имали своје прилике и уз мало среће могли смо да поведемо. Погодили су нас посљедњи порази, морал у екипи је низак, али морамо да се фокусирамо на надолазеће мечеве", поручио је Кандрева пред дуел са Лацијом у суботу.

Милан ће у првом мечу полуфинала бити домаћин Лацију 31. јануара, док је реванш на римском "Олимпику" заказан за 28. фебруар.

Други полуфинални пар биће познат након дуела Наполи - Аталанта (2. јануар) и Јувентус - Торино (3. јануар).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар