Gatuzo: Pobjeda u derbiju - "prostor za disanje"!

Trener Milana Đenaro Gatuzo poručio je da će trijumf u četvrtfinalu Kupa Italije protiv Intera (1:0) bar na kratko popraviti atmosferu u taboru "rosonera".

Fudbal 28.12.2017 | 18:45
Gatuzo: Pobjeda u derbiju - "prostor za disanje"!
Prvi put u istoriji produžeci su odlučili pobjednika u kup duelu Milana i Intera.

"Rosoneri" su sinoć slavili pogotkom 19-godišnjeg napadača Patrika Kutronea u 104. minutu i tako zakazali dvomeč sa Laciom u polufinalu Kupa Italije.

"Ova pobjeda sigurno neće riješiti sve naše probleme, ali svakako da nam daje 'prostor za disanje'. Težak period je iza nas, tako da je ovaj trijumf od velike važnosti. Kao igrač osvojio sam sve, ali moram biti svjestan da sam u trenerskom poslu tek početnik", iskren je trener Đenaro Gatuzo, koji je konačno ostvario jedan veliki trijumf kao trener Milana.

Milan i Inter četvrti put sreli su se u četvrtfinalu kup takmičenja, a "crveno-crni" treći put uspjeli su da eliminišu gradskog rivala.

"Možda sam najgori trener u Seriji A, ali uvijek težim da pobijedim, čak i kad se igram sa sinom u dvorištu. Želim da moji igrači pokažu u narednim mečevima pokažu da odlična igra protiv Intera nije bila slučajnost", poručio je mladi stručnjak.

Rezervni čuvar mreže Antonio Donaruma izrastao je u junaka utakmice, nakon što je zbog povreda njegovog brata Đanluiđija i Marka Storarija neplanirano dobio priliku da debituje u crveno-crnom dresu.

"Očekujem rođenje sina i ovu utakmicu poklanjam svojoj suprugi. Biće ovo najbolji mjesec u mom životu", bio je oduševljen golman "rosonera".

Navijači Milana prozvali su ga "parazitom", s obzirom da je do sada trenirao i uzimao novac, a nije igrao.

"Srećan sam jer nisam mogao imati bolji debi. Điđo i ja bili smo povrijeđeni nakon uvreda od strane navijača, ali nastavili smo da radimo u tišini. Mnogo gluposti je rečeno u ranijem periodu. Nikada klub nije uslovljavao mojim dolaskom. Rekao mi je samo da dođem i igram", poručio je stariji Donaruma.

Sa druge strane, strateg Intera Lučano Spaleti nikako ne može biti zadovoljan formom u kojoj se nalazi njegov tim. Do prije petnaestak dana, "nerazuri" nisu znali za neuspjeh, a sada su vezali tri uzastopna poraza, dva u prvenstvu i sada u Kupu.

"Izgubili smo samopouzdanje. Moramo da riješimo probleme među nama. Ako budemo čekali da neko drugi to uradi za nas, bićemo u velikom problemu. Uvjeren sam da imamo potencijal da pobijedimo svakoga, ali te sposobnosti moramo češće da pokazujemo", rekao je Spaleti.

Antonio Kandreva dodao je da je moral u timu na veoma niskom nivou.

"Eliminacija nas boli, jer smo željeli da prođemo dalje. Razočarani smo jer smo imali svoje prilike i uz malo sreće mogli smo da povedemo. Pogodili su nas posljednji porazi, moral u ekipi je nizak, ali moramo da se fokusiramo na nadolazeće mečeve", poručio je Kandreva pred duel sa Lacijom u subotu.

Milan će u prvom meču polufinala biti domaćin Laciju 31. januara, dok je revanš na rimskom "Olimpiku" zakazan za 28. februar.

Drugi polufinalni par biće poznat nakon duela Napoli - Atalanta (2. januar) i Juventus - Torino (3. januar).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar