Најава: Посластица Евролиге за крај године!

Велики дерби у Истанбулу улепшаће празнични завршетак године.  Фенер је газда у Истанбулу! Блокбастер на отварању 15. кола Евролиге.

Кошарка 28.12.2017 | 17:30
Најава: Посластица Евролиге за крај године!
За крај 2017 - утакмица за уживање.

Последње децембарско коло почеће у четвртак великим дуелом шампиона Европе и "краљевског клуба", Фенербахче - Реал Мадрид.

Екипе Жељка Обрадовића и Пабла Ласа заиграће међусобни дуел у 18.45 часова и штета је што ће од потенцијална три српска играча наступити само Марко Гудурић, јер је Огњен Кузмић до краја сезоне ван строја због покиданог лигамента колена, а Никола Калинић је почео опоравак од још једне повреде (зглоб).

О вај меч биће уједно и реприза полуфинала Фајнал-фора 2017, на којем је екипа Жељка Обрадовића освојила титулу.

"Биће ово последња утакмица првог 'круга', против екипе која игра добру кошарку, без обзира на проблеме са повредама. Нашли су начин да играју добро и наравно да ћемо морати много боље него у нашој прошлој утакмици против Макабија. Генерално, мораћемо да будемо бољи", рекао је Обрадовић у најави утакмице.

Са друге стране, тренер Реала Пабло Ласо такође говори са великим поштовањем о противнику.

"Фенер има снажан тим, са одличним играчима који су добри у пикенрол игри, плус имају одличне играче на 'унутрашњим' позицијама. Биће изазов за нас да остваримо добар резултат и морамо да играмо добро у сваком погледу", рекао је Шпанац, уз објашњење да се Руди Фернандез вратио тренинзима, као и да Ентони Рендолф све више напредује, али да још није спреман да наступи.

"Путујемо у Турску са 12 доступних играча", рекао је Ласо.

Евролига је стигла на тачно половину пута ка коначном одредишту - крају лигашког дела, када ће бити познати најужи кандидати за Фајнал фор у Београду.

Тим поводом вероватно и не постоји лепши начин да се отвори 15. коло него сударом Фенерабхчеа и Реал Мадрида у Улкер Арени. Биће то реприза прошлосезонског полуфинала, у којем ће Реал покушати да обезбеди четврту узастопну европску победу, а Фенер да се искупи за најлошију партију у Европи ове сезоне и пораз од Жалгириса.

Краљевски клуб се на најбољи могући начин опоравио од новембарског нокдауна и у последње три победе дозволио ривалима свега 71 поен у просеку. Али у Истанбулу није узео меру актуелном шампиону пуне две године. Тачније, у минулих пет мечева. Не треба, ипак, заборавити да су њихова последња два сусрета била врло тесна и да су завршена тек једноцифреном разликом.

"Ужарени" Жалгирис жели да настави серију добрих резултата и обезбеди пету узастопну победу против Олимпијакоса који, додуше, има и најслабију офанзивну линију са нешто више од 70 убачених поена по утакмици. Тим Јаниса Сфаиропулоса је протекле седмице учествовао у најслабијој евролигашкој утакмици и то на гостовању Ефесу, где је славила са 61:58, чиме је постављен овосезонски минимум када је реч о укупном броју поена. Али је у седмици са дуплим програмом остварила обе победе и то са десеткованим саставом.

Како ствари стоје, црвено-бели из Пиреја би и у Каунасу могли да буду без повређених дугајлија Николе Милутинова и Јоргоса Принтезиса, док су одраније повређени и Димитрис Аграванис и Ким Тили.

Жалгирис и његов шеф Шарунас Јасикевичијус покушаће да се уздају у добар резултатски моменат, врло јаку тимску игру и висок проценат шута за три поена у намери да се овери тријумф.

Пробуђена Уникаха наћи ће се на озбиљном тесту у Тел Авиву против Макабија који је везао три победе код куће, укључујући и тријумф над актуелним шампионом Европе. Гости из Малаге ће своју шансу тражити у агресивној одбрани и закључавању рекета, где Понос Израела често напада противнике, с тим да ће превагу однети мирнија рука код извођења слободних бацања. Оба тима су међу најлошијима у овом сегменту, са свега по 68 одсто прецизности.

Програм у четвртак затварају Валенсија и Панатинаикос. Слепи мишеви се надају заустављању слободног пада који броји десет везаних пораза, док Зелени покушавају да искористе добар моментум и осам победа у протеклих девет утакмица, као залог за даљи напредак. А све ће полазити од одбране и принцип је већ познат - довољно је само стати на пут Ерику Грину и Валенсија је готова. А бар Панатинаикос има одбрану за тако нешто.

Парови 15. кола

Фенербахче - Реал 18.45
Жалгирис - Олимпијакос 19.00
Макаби - Уникаха 20.05
Валенсија - Панатинаикос 21.00

у петак

Химки - Барселона 18.00
Ефес - Бамберг 18.30
Басконија - ЦСКА 20.30
Армани - Звезда 20.45

Табела: ЦСКА 11-3, Олимпшијакос 11-3, Панатинаикос 10-4, Фенербахче 9-5, Жалгирис 9-5, Реал 8-6, Макаби 8-6, Химки 8-6, Басконија 7-7, Уникаха 6-8, Бамберг 6-8, Звезда 5-9, Барселона 4-10, Армани 4-10, Валенсија 3-11, Ефес 3-11.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар