АБА 2: Крка срушена у Чачку!

Борац се изједначио на вру Друге АБА лиге!

Кошарка 27.12.2017 | 08:30
АБА 2: Крка срушена у Чачку!
Борац је пред домаћом публиком славио савладао Крку у 11. колу Друге АБА лиге резултатом 95:80. Најефикаснији у победничком саставу био је Ђоковић са 21 постигнутим поеном, док је Пешаковић убацио 18. Најефикаснији играч утакмице био је Дино Цинац из Крке.

Борац је енергично започео меч, одмах показавши огромну жељу да оствари нову победу и да годину заврши на првом месту. Вођен невероватним навијањем, домаћин је играо силовито, лако стекавши двоцифрену предност (17:4). Све је сјајно функционисало у редовима Чачана. Гости у првим минутима игре нису знали шта их је снашло, срљали су из грешке у грешку. Ипак, крајем прве деонице Крка се мало стабилизовала, погодила је неке шутеве, па је успела да смањи заостатак. Али се и даље Борац за све питао.

У другој четвртини Борац је наставио да тројкама терорише кош Крке, што је додатно пробудило публику у хали. Из свег гласа се проламало ,,Борац, Борац”. Затечени гости само су успевали да колико-толико држе прикључак, како питање победника не би било решено већ у првом полувремену. Све у свему, првих двадесет минута потпуно су протекли у знаку домаћина.

Одмах у наставку дуела Крка је заиграла боље, показавши свима да није дошла у Чачак да буде топовско месо. Подигла је ниво одбране, убрзала игру у нападу, и у једном моменту пришла је домаћину на свега четири поена заостатка (51:47). Али Борац не би био Борац када на то не би одговорио шутем за три. Тодоровић је везао два поготка ван линије 6,75 тиме вративши све на почетак. Захваљујући том провереном чачанском оружју домаћин је успевао да задржи високи суфицит.

У последњој деоници Борац је играо таман колико треба да не дозволи неко изненађење. Јесте Крка покушавала да нешто промени, али је домаћин све конце држао у својим рукама. Чачани су овом убедљивом победом доказали да им је место на самом врху Друге АБА лиге. Треба похвалити и огромну посећеност на овом мечу, као и сјајно навијање публике у хали крај Мораве.

РАСПОРЕД:

Уторак:
Борац - Крка 95:80
/Ђоковић 21 - Цинац 24/

Среда
17.00: Охрид – Приморска
18.00 Цетиње – Босна
18.00 Вршац – Сплит
18.00 Зрињски – Теодо Тиват
19.00 Рогашка – Динамик

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар