ABA 2: Krka srušena u Čačku!

Borac se izjednačio na vru Druge ABA lige!

Košarka 27.12.2017 | 08:30
ABA 2: Krka srušena u Čačku!
Borac je pred domaćom publikom slavio savladao Krku u 11. kolu Druge ABA lige rezultatom 95:80. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Đoković sa 21 postignutim poenom, dok je Pešaković ubacio 18. Najefikasniji igrač utakmice bio je Dino Cinac iz Krke.

Borac je energično započeo meč, odmah pokazavši ogromnu želju da ostvari novu pobedu i da godinu završi na prvom mestu. Vođen neverovatnim navijanjem, domaćin je igrao silovito, lako stekavši dvocifrenu prednost (17:4). Sve je sjajno funkcionisalo u redovima Čačana. Gosti u prvim minutima igre nisu znali šta ih je snašlo, srljali su iz greške u grešku. Ipak, krajem prve deonice Krka se malo stabilizovala, pogodila je neke šuteve, pa je uspela da smanji zaostatak. Ali se i dalje Borac za sve pitao.

U drugoj četvrtini Borac je nastavio da trojkama teroriše koš Krke, što je dodatno probudilo publiku u hali. Iz sveg glasa se prolamalo ,,Borac, Borac”. Zatečeni gosti samo su uspevali da koliko-toliko drže priključak, kako pitanje pobednika ne bi bilo rešeno već u prvom poluvremenu. Sve u svemu, prvih dvadeset minuta potpuno su protekli u znaku domaćina.

Odmah u nastavku duela Krka je zaigrala bolje, pokazavši svima da nije došla u Čačak da bude topovsko meso. Podigla je nivo odbrane, ubrzala igru u napadu, i u jednom momentu prišla je domaćinu na svega četiri poena zaostatka (51:47). Ali Borac ne bi bio Borac kada na to ne bi odgovorio šutem za tri. Todorović je vezao dva pogotka van linije 6,75 time vrativši sve na početak. Zahvaljujući tom proverenom čačanskom oružju domaćin je uspevao da zadrži visoki suficit.

U poslednjoj deonici Borac je igrao taman koliko treba da ne dozvoli neko iznenađenje. Jeste Krka pokušavala da nešto promeni, ali je domaćin sve konce držao u svojim rukama. Čačani su ovom ubedljivom pobedom dokazali da im je mesto na samom vrhu Druge ABA lige. Treba pohvaliti i ogromnu posećenost na ovom meču, kao i sjajno navijanje publike u hali kraj Morave.

RASPORED:

Utorak:
Borac - Krka 95:80
/Đoković 21 - Cinac 24/

Sreda
17.00: Ohrid – Primorska
18.00 Cetinje – Bosna
18.00 Vršac – Split
18.00 Zrinjski – Teodo Tivat
19.00 Rogaška – Dinamik

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar