Шуман: У Београду на Саудијце, па онда Швајцарска!

Рукометаши Босне и Херцеговине окупиће се у сриједу на Илиџи (17 сати) пред одлучујуће сусрете са Швајцарском у квалификацијама за Свјетско првенство 2019. године у Хрватској.

Остали спортови 27.12.2017 | 11:30
Шуман: У Београду на Саудијце, па онда Швајцарска!
Први сусрет играће се 10. јануара у Сент Галену, а реванш три дана касније у тузланском „Мејдану“.

У шестој квалификационој групи најбољи рукометаши БиХ крајем октобра одиграли су двомеч с Естонијом у којим су забиљежили половичан успјех. У Сарајеву су славили са 31:24, док су у Талину поражени с 29:25.

Селектор „змајева“ Билал Шуман уочи окупљања играча у изјави за агенцију „Фена“ представио је план припрема репрезентације у наредних 15-ак дана.

„Припремаћемо се на Илиџи до 30. децембра, за Нову годину играчи ће бити слободни, а 3. јануара ће се поново окупити. Петог и шестог јануара у Београду одиграћемо контролне пријатељске утакмице са Саудијском Арабијом. Враћамо се 7. јануара, а два дана касније путујемо у Швајцарску. Повратак у БиХ је 11. јануара, а 13. јануара играмо реванш у Тузли“, казао је Шуман.

Од раније је познато да Шуман неће моћи да рачана на пивота француског Нанта Сењамина Бурића.

„Бурић је имао повреду лигамената, прошле седмице је оперисан и у наредних шест мјесеци неће играти. Размишљамо да умјесто њега позвемо Елмира Грађана, с којим смо у контакту. Већ смо послали захтјев ЕХФ-у за промјену играча. Надам се да ће остали игачи сутра доћи здрави“.

У осврту на селекцију Швајцарске, селектор Шуман је додао да ће пратити њихове игре у пет утакмица, колико ће они одиграти до сусрета са БиХ.

„Швајцарци 4. и 7. јануара играју портив Естоније, а прије тога домаћини су Новогодишњег турнира на којем ће одиграти још три сусрета. Имаћемо прилику да анализирамо те утакмце и стекнемо много јаснију слику о њиховој игри. Екипа је предвођена изврсним Андијем Шмитом, који игра у њемачком Рајн-Некар Левену. Тренутно је један од најбољих средњих бекова у Европи. Ми без икаквих калкулација улазимо у ова два сусрета, уколико желимо размишљати о баражу морамо ићи на двије побједе“, подвукао је селектор „змајева“.

На списку Шумана налази се 20 рукометаша, међу којим је и неколико повратника у А-репрезентацију:

голмани: Бењамин Бурић, Адмир Ахметашевић, Един Татар

лијева крила: Томислав Нуић, Ален Овчина

десна крила: Фарук Вражалић, Срђан Предраговић

пивоти: Владимир Врањеш, Мухамед Торомановић, Сењамин Бурић (Елмир Грађан)

лијеви бекови: Игор Мандић, Мирсад Терзић, Никола Прце, Марин Вегар

средњи бекови: Марко Тарабокија, Иван Карачић, Јосип Перић

десни бекови: Марко Панић, Дејан Малиновић и Ибрахим Хасељић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар